Kahn a példaképe

Jozef Adamec, a sereghajtó Slovan edzője a zsolnaiak elleni bajnokira a 19 éves Kiss Dánielt jelölte a kapuba. A tehetséges hálóőr igazolta az elvárásokat, a három kapott gól ellenére kitűnően védett. A Šport napilap a forduló válogatottjába jelölte a taksonyi származású portást. Ez volt Kiss második élvonalbeli mérkőzése.

Kiss egyik bravúros védése a zsolnaikkal vívott találkozónTASR-felvételHol kezdte pályafutását?

Szülőfalumban Taksonyban, majd nyolc évesen Galántára, ezután Vágsellyére kerültem. Rendre tő-lem két esztendővel idősebb társak között védtem. Már akkor jól ment, így tizennégy évesen ajánlatot kaptam a nagyszombati, a nyitrai és a besztercebányai klubtól, emellett két pozsonyi egyesület, a Slovan és az Inter is jelentkezett.

Miért választotta az égszínkékeket?

Kiskoromtól kezdve a Slovannak szurkoltam, egyik nagy álmom volt, hogy a patinás fővárosi csapatban védhessek. Bebizonyosodott, hogy jól döntöttem, hiszen Alexander Vencel, Jaroslav Belejčák és Kamil Susko személyében kiváló kapusedzők foglalkoztak velem. sokat fejlődtem, s az átigazolásomtól kezdve a korosztályos válogatottakban szerepelek. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy tizenhét éves koromtól az A csapattal gyakorolok. Jól érzem magam a klubnál, amelyhez 2006. végéig köt érvényes szerződés.

Csalódott, hogy nem kapott helyet a 20 éven aluli világbajnoki keretben?

Peter Polák edző szeretett volna kipróbálni, nevezett is a vb-főpróbának számító koreai tornára. Azonban a Slovan vezérkara nem engedett el az ázsiai viadalra, mivel Prole sérült, s Trančík mellé szükség volt még egy kapusra. Helyettem a máriatölgyesi Perniš utazott a vb-re.

Tavaly novemberben a kassaiak ellen mutatkozott be az élvonalban.

Dušan Radolský tíz perccel a befejezés előtt, 7:2-es állásnál küldött a kapuba. Nem akadt sok dolgom, de nagyon örültem, hogy kapott gól nélkül sikerült helytállnom.

Mikor tudta meg, hogy Zsolnán kezdettől fogva lehetőséget kap?

A pénteki gyakorláson Jozef Adamec edző megkérdezte, hogy vállalnám-e a bajnok elleni találkozót. Habozás nélkül igent mondtam. Hivatalosan két órával a vasárnapi találkozó előtt közölte velem, hogy én állok a kapuba.

Nem volt lámpalázas?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. Azonban szerencsére gyorsan túltettem magam az izgalmakon, s csak a mérkőzésre összpontosítottam. A társak biztattak, elsősorban Hornyák Zsolti bátorított. A sikeres védések után egyre jobban megjött az önbizalmam. Fellélegeztem, amikor a hajrában Varadin közeli fejesét kitornásztam a felső sarokból. Boldog voltam, hogy nem okoztam csalódást, jól esett, hogy az edzők a meccs után megdicsértek.

Vasárnap az Inter lesz az ellenfél.

A kezdőcsapatot még nem jelölte ki a tréner, de bízom benne, hogy ismét szóhoz jutok. Jó teljesítménnyel szeretném meghálálni a bizalmat.

Van példaképe?

Nagy csodálója vagyok a Bayernben védő Oliver Kahnnak, rajta kívül Király Gábor és Miroslav König is a kedvenceim közé tartozik.

NÉVJEGYKÁRTYA

Név: Kiss Dániel.

Született: 1984. IV. 14.

Magassága: 189 cm.

Testsúlya: 92 kg.

Klubjai: Matúškovo, Galanta, Šaľa, Slovan.

Élvonalbeli mérkőzések száma: 2.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?