Jubileumához érkezett a nyárasdi kézilabda

DAC kézilabda: Kevés lőtt gól, hat őszi pont

Idén ötven éve, hogy megalakult a kézilabda-szakosztály a csallóközi faluban. Németh Pál biológia-kémia szakos tanító adott labdát a nyárasdi alapiskolás lányok kezébe, és egy páratlan sikersorozatot indított el vele. Tizennyolc évad a csehszlovák, majd a szlovák élvonalban, kilépés a nemzetközi porondra, érmes helyezések a bajnokságban és az európai kupákban, megannyi siker a szurkolók támogatásával. És 1999 után az elmúlás, majd a legalacsonyabb osztályba való visszatérés.
 

Minderre, de főleg a dicső évtizedekre emlékeznek szombaton Nyárasdon. „Délután háromkor a helyi kultúrházban találkozunk. Az egykori játékosok, edzők, tisztségviselők, szurkolók... Felvillantjuk a múltat, az örömteli és kevésbé örömteli eseményeket – mondta érdeklődésünkre Németh Jolán, a társszervező Hejrá Nyározsd Polgári Társulás elnöke, egykori nyárasdi válogatott játékos, olimpikon, aki a kézilabda-szakosztállyal és az önkormányzattal hozta tető alá az ünnepséget. – A visszapillantó gondolatsorok után alkalmi kiállítás lesz látható a régi képekből, újságcikkekből, öt időszakra bontva az öt évtizedet. Külön helyet kapnak a csapat statisztikai adatai, az edzők, az elhunytak... Polgári társulásunk új kezdeményezéssel jelentkezik. A Kis Jitka és barátnői csoport díjazni fogja az év legjobb naszvadi, csallóközaranyosi és nyárasdi kézilabdázóját, tehát azokból a településekből választottuk ki a megtisztelő cím várományosait, ahol a nyárasdi példa nyomán indult útjára a női kézilabda. Kellemes beszélgetéseket ígér a régi emlékek felelevenítése, sok kézilabdás lány jelezte részvételét.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?