Jones és Phelps az élen

Melbourne. Ausztráliában rendezték a rövidpályás úszó Világ Kupa második seregszemléjét, melynek két sztárja volt, az amerikai Michael Phelps és az ausztrál Leisel Jones. A két 18 esztendős úszó a második versenynapon is a legeredményesebbnek bizonyult. Phelps hat számban győzött, Jones két világcsúcsot állított fel.

Melbourne. Ausztráliában rendezték a rövidpályás úszó Világ Kupa második seregszemléjét, melynek két sztárja volt, az amerikai Michael Phelps és az ausztrál Leisel Jones. A két 18 esztendős úszó a második versenynapon is a legeredményesebbnek bizonyult. Phelps hat számban győzött, Jones két világcsúcsot állított fel. Jones pénteki világrekordja után a 100 m-es női gyorsúszásban, szombaton a kétszeres távot is megnyerte, 2:17,75 perc alatt ütött célba, s ezzel megjavította a kínai Csi Huj tavaly decemberben felállított csúcsát. Csak természetes, hogy a két említett úszó a Világ Kupa élén áll, melynek következő állomása december első hetében a dél-afrikai Durban lesz, itt rajthoz áll Martina Moravcová is.

Néhány érdekesebb eredmény, férfiak – 50 pillangó: Huegill (ausztrál) 23,46; 200 m hát: Phelps (amerikai) 1:51,40; 200 m gyors: Sprenger (ausztrál) 1:46,06; 200 m vegyes: Phelps 1:54,85; 100 m hát: Welsh (ausztrál) 51,13. Nők – 100 m pillangó: Thomas (ausztrál) 57,27; 100 m hát: Nakamura (japán) 59,15; 200 m hát: Jones 2:17,75 – új világrekord (régi: Csi Huj 2:18,86); 50 m gyors: Lenton (ausztrál) 24,19); 100 m vegyes: Hanson (ausztrál) 1:00,47; 400 m gyors: Benko (amerikai) 4:02,29.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?