Jön a hetedik mérkőzés

Calgary. A Tampa Bay Lightning kétszeri hosszabbítás után nyert a Calgary Flames otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntő hatodik mérkőzésén, így a bajnoki cím az utolsó, hetedik összecsapáson dől el.

Nieminen átadását Clark könnyedén vágta a Tampa kapujábaReuters-felvételCALGARY–TAMPA BAY 2:3 (0:0, 2:2, 0:0 – 0:0, 0:1). G.: Clark (30.), Nilson (38.), ill. Richards (25., 31.), St. Louis (81.). Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3:3. Az utolsó összecsapás közép-európai idő szerint kedd hajnalban lesz Tampában.

Az első harmadban főleg a védekezéssel törődtek a csapatok, kevés volt a kapura lövés (6-6), a hazaiak azonban két emberelőnyös helyzetet sem tudtak gólra váltani. A folytatás viszont szenzációs játékot hozott. A vendégek létszámfölénybe kerültek, és Richards középreadása a kapus Kiprusoffról pattant a hálóba. Ha a csatár gólt lőtt az idei playoffban, akkor a Lightning mindig nyert. Ráadásul a dön-tőben eddig csak az a gárda diadalmaskodott, amelyik vezetéshez jutott. Nagyobb sebességre kapcsolt a Calgary, és – először a finálésorozatban – egyenlített. Az előző találkozót eltiltás miatt kihagyó Nieminen remek, fordulásos centerezését Clark könnyedén értékesítette. Nem maradt el a gyors válasz, védelmi hiba után Richards estében volt eredményes, megint emberelőnyben. A támadónak ez már a 12. találata volt a rájátszásban, és ezzel a második helyen áll, 24 pontjával viszont az élre ugrott. Még a szünet előtt újból egyenlített a Flames. Az egyik hátvéd hibázott, a korong az ötödik összecsapást hosszabbításban eldöntő Saprikin elé került, szép passzt adott Nilsonnak, akinek nem volt nehéz dolga. A harmadik harmadban újból a védekezésé volt a főszerep, de a kanadai együttes a helyzetek alapján egy kicsit közelebb állt a győzelemhez.

Következett a hirtelen halál, amely során a kapusok remekeltek, egészen a 81. percig. A második ráadás 33. másodpercében St. Louis egy lecsorgó korongot éles szögből lőtt Kiprusoff hónalja alatt a kapuba.

Újabb NHL-csúcs született

A Tampa sorozatban 13. mérkőzésén nyer és veszít felváltva, ez NHL-rekord, akár csak az, hogy Kiprusoff a playoffban eddig 1596 percet védett. A Calgary otthon öt győzelem mellett hétszer kapott ki, míg idegenbeli mérlege káprázatos (10 siker, 3 vereség). A Flamesnek ez már a 25 találkozója volt a playoffban, és ez minden idők második leghosszabb rájátszásmenetelése. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?