Jól játszott és nyert a DAC

Dunaszerdahely. A tetszetősen futballozó DAC 2:0-ra legyőzte a Senicát a Fortuna Liga első fordulójában, a sárga-kékek főleg az első félidőben jeleskedtek a rekkenő hőségben játszott meccsen.Kezdettől a 4–4–2-es taktikai felállást alkalmazó hazaiak voltak aktívabbak, és a 10.

Dunaszerdahely. A tetszetősen futballozó DAC 2:0-ra legyőzte a Senicát a Fortuna Liga első fordulójában, a sárga-kékek főleg az első félidőben jeleskedtek a rekkenő hőségben játszott meccsen.

Kezdettől a 4–4–2-es taktikai felállást alkalmazó hazaiak voltak aktívabbak, és a 10. percben vezetést szereztek: Ljubicic Sarrt akarta kiugratni, ám a szenegáli szélső lesen állt, de taktikusan nem avatkozott játékba, így Szarka egyedül törhetett kapura, a nagy kedvvel játszó csatár 14 méterről a kapuba lőtt – 1:0. Ez volt a DAC 700. találata az élvonalban, Szarkának pedig a tizedik gólja sárga-kék mezben. „Nagyon örülök, hogy góllal kezdtem a szezont, kicsit féltem, hogy Pape lesre fut, de ő jól oldotta meg a helyzetet, így aztán nem volt nehéz dolgom. Bevallom, nem tudtam, hogy ez volt a DAC jubileumi találata” – mondta lapunknak Szarka Ákos.

Kontár majdnem öngólt vétett, az ezt követő szöglet után Michalík centikkel fejelt mellé. A huszadik percben Pavlík a tizenhatos sarkánál szabálytalankodott Szarkával szemben, a megítélt büntetőt a Kassáról igazolt Pačinda biztosan értékesítette – 2:0. „Ákossal ketten voltunk kijelölve a tizenegyes elvégzésére, bíztam magamban, így elvállaltam. Rendkívül boldog vagyok, hogy góllal mutatkoztam be. Fantasztikus érzés ilyen szurkolótábor előtt futballozni, biztosra veszem, hogy még sok örömöt szerzünk nekik” – jelentette ki az Új Szónak Erik Pačinda.

Fél órát kellett várni az első vendéghelyzetre, Dolný közeli fejesét a Videotontól kölcsönbe érkezett Tujvel bravúrosan védte, a kipattanó labdát Kalabiška a felső lécre bombázta. A túloldalon Pačinda éles szögből lőtt szabadrúgását Šulla üggyel-bajjal hárította. Jó iramú látványos focit hozott az első félidő, a DAC-szurkolók vastapssal jutalmazták kedvenceik teljesítményét.

Pape Sarr távoli bombájával indult a második játékrész, ám Šulla résen volt. Később a nagy meleg hatására visszaesett a tempó, a vendégek többet birtokolták a labdát, ám csak pontrúgásokból veszélyeztettek. A hetvenedik percben Michalík becsúszva mentett Kalabiška elől, meglepetésre büntetőt ítélt Glova játékvezető. Hlohovský tizenegyesét azonban Tujvel bravúrosan hárította. Ezután jobbára mezőnyjáték zajlott a pályán, a végjátékban Strakáék taktikusan futballoztak. A mérkőzés utolsó perceit állva tapsolták végig a drukkerek, a hármas sípszó után nagy ünneplés kezdődött, több DAC-játékos a mezét is kidobta a szurkolóknak. A dunaszerdahelyi együttes tizenkilenc év után kezdett győzelemmel az élvonalban.

Sikeresen mutatkoztak be a sárga-kékek új szerzeményei, a 31 éves Tujvel kapusnak kevés dolga volt, de azt megoldotta, és tizenegyest is hárított. Erik Pačinda jól játszott a középpálya bal oldalán, a 19 esztendős Polievka hasznosan focizott Szarka ékpárjaként. A többiek is kitettek magukért, például Straka Gábor, az újdonsült csapatkapitány rengeteg labdát szerzett, de az új imázzsal pályára lépő Szarka Ákos bizonyult a meccs emberének. „Remélem a sikeres rajtot jó folytatás követi” – szögezte le a 24 éves támadó.

„Élvezetes focit hozott az első félidő, amelyben végig domináltunk. Nagy iramban játszottunk, magasan letámadtuk a vendégek védelmét. A szünet után feljavult a Senica, mi pedig nem tudtuk kihasználni a kontratámadásainkat. Az egész mérkőzést figyelembe véve megérdemelten győztünk – értékelte az összecsapást Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője, aki szerint nem a meccs első félideje volt a legjobb, amit irányítása alatt mutatott a csapat. – Tavasszal a senicaiak elleni kupameccsen, és a zsolnaiakkal vívott bajnokin még látványosabban fociztunk, de mindkét esetben sok helyzetet elpuskáztunk.”

A DAC vasárnap a nagyszombati Spartakot fogadja, hacsak a vendégek az Európa Liga-selejtező miatt nem kérnek halasztást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?