Jobb gólkülönbséggel élen az illésházaiak

régiófoci

Ádáz versenyfutás végén az illésházaiak telelnek az élen a dunaszerdahelyi területi focibajnokság VII. (AG Sport) ligájában.

A felső-csallóközi alakulat a 15. fordulóban a pozsonyeperjesiek vendégeként diadalmaskodott 1:0 arányban, az idényzáróig éllovas gelleiek hazai vereségéből hasznot húzva, jobb gólkülönbséggel, lett tabellaelső.

„A szezonzáróig veretlen gelleieket a nagypakaiak győzték le 3:2-re. A mi idegenbeli mérkőzésünk előtt ez a hír plusz motivációt adott nekünk, éltünk a lehetőséggel. Kiegyenlített összecsapáson erős ellenfelet győztünk le, s gyűjtöttük be az újabb három pontot. A győztes találatot egy tetszetős akció előzte meg, melynek végén Mészáros Tamás fejjel küldte a labdát a hazaiak kapujába. A gelleiekhez hasonlóan mi is 38 pontot szereztünk: tizenkétszer győztünk, kétszer döntetleneztünk, egyszer pedig mi húztuk a rövidebbet. Javunkra vált, hogy mi lettünk a mezőny leggólképesebb csapata. Ugyanis mindkét együttes hálója 15-ször rezdült, de a leváltott éllovas futballistái 44-szer, a mieink viszont 48-szor voltak eredményesek” – ecsetelte az illésházaiak idényzáróját, a helycsere döntő momentumát Marič László, aki kettős szereposztásban, klubelnökként és játékosként vállalt részt a sikeres szereplésben.

A listavezető hazai döntetlennel kezdte, alistáli vereséggel folytatta az őszi idényt. A folytatásban már csupán a gelleiek otthonában ikszelt, többi párharcát megnyerte.

„Valóban, a felkészülési mérkőzések, valamint az idény eleje nem azt mutatta, hogy mi leszünk azok, akik tavasszal az élről fordulnak. Zömmel fiatalok alkotják a kollektívát, a nyáron többször hiányoztak, kirándultak. Menet közben rendeztük a sorokat, elkaptuk a fonalat. Az eredmények azt jelezték, jó úton járunk. A kerettagok kilencven százaléka hazai vagy környékbeli futballista. Az idősebbek, Skuby Tibor és Martin Harag jó példával szolgálnak számukra. Fiatal edzőnk, nevezetesen Író Tamás korábban az utánpótlást irányította. Meglepően jól alkalmazkodott az új kihíváshoz. Érdekes gyakorlatokat vezet, a tréningeken rendszeresen 15-16-an szorgoskodnak. Egyébként nálunk jól működik a fociutánpótlás nevelése. Pajger Péter, Bíró Zoltán és Farkas Ádám védencei jó eredményeket érnek el. Ami a korosztályokat illeti, U8-as, U13-as, U15-ös és U19-es alakulatunk van, Az U13-as és az U15- ös korosztályban a jókaiakkal kooperálunk. Egyébként a helybeli öregfiúk is fociznak. Négy ifistánk az őszi idényben a felnőttek csapatában alapemberré vált. Természetesen sokat nyomott a latban a fő támogatónk, az illésházai önkormányzat, valamint az illésházai kötödésű vállalkozók segítsége. Köszönet érte. A fociéletet januártól új összetételű, fiatalok alkotta vezetőség irányítja. Mindenki érti a dolgát” – összegezte a sikerek legfontosabb összetevőit a klubelnök, aki a folytatás esélyeiről is tájékoztatott.

„A fő cél változatlan: szeretnénk felsőbb osztályban, újra kerületi szinten futballozni. A szomszédfalvak zöme a VI. ligában szerepel, a szurkolókat mágnesként vonzzák a derbik. Ugyancsak folytatni kívánjuk a tehetséges fiatalok beépítését. Ami pedig a helyezést illeti, mindenképpen dobogós helyezésre számítunk, a csúcsot azonban a bajnoki cím begyűjtése jelentené.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?