Jó tapasztalat lehet az Olimpiakosz elleni BL-párharc

komáromi röpisek
Komárom |

Újabb szintet lép ma (20.15) a komáromi férfi-röplabdacsapat: a Bajnokok Ligája 2. fordulójában az elitben is jegyzett Olimpiakoszt fogadja Nyitrán.

Mindkét csapat simán jutott túl az első fordulón, a görög bajnok a bosnyák Brckót, a komáromiak a Grazot búcsúztatták kettős győzelemmel. „Az Olimpiakosz sokkal jobb csapat az osztrákoknál, a nemzetközi kupákban is jegyzik a nevét. Minden szezonban sokáig jutnak a sorozatokban, még ha az olasz, orosz, lengyel sztárklubokhoz nem is érnek fel – mondta lapunknak Százvai Ádám, a komáromiak játékosa, hozzátéve, minden tőlük telhetőt megtesznek az extraligánál jóval erősebb bajnokságban szereplő pireusziak ellen.

A Duna-partiak jó hangulatban várják a mai találkozót, már csak azért is, mert mind az öt tétmeccsüket hozták az új idényben. „De picit idegesebbek is vagyunk, mert ilyen magas szinten még alig 1-2 játékosunk szerepelt. Nagyon jó tapasztalaszerzésnek ígérkezik az Olimpiakosz elleni párharc – jegyezte meg Százvai.

A görögök ellen František Ogurčáknak, a komáromiak csapatkapitányának lesz a legkülönlegesebb pályára lépnie, aki a 2015/16-os idényben épp náluk légióskodott. A hazájukban régóta domináló pireusziak legnagyobb európai klubsikerei azonban régebbi keltezésűek: a BL-ben 1992-ben és 2002-ben jutottak be a döntőbe, a második számú sorozatnak számító CEV-kupában pedig kétszer diadalmaskodtak (1996, 2005). Mostani keretükben görög válogatottak mellett négy külföldi játékos, egy-egy szlovén és észt, illetve két szerb röplabdázó szerepel.

A komáromiak fiataljai eddig kevés lehetőséget kaptak a BL-ben, de Százvai szerint ezen a szinten sokat tesz a rutin. „Teljesen új érzés a BL-ben szerepelni. Kissé megilletődöttek voltunk Grazban is, nem volt egyszerű feldolgoznunk a helyzetet. Például még soha nem játszottunk ennyi néző, nagyjából 1000 drukker előtt, pedig csak fél ház lehetett Ausztriában. Amikor a nyitraiakkal döntőztünk Privigyén, akkor is nagyságrendekkel kevesebb néző volt, holott én akkor játszottam életemben először annyi ember előtt – mesélte Százvai, hozzátéve, nagyon örülnek, hogy az extraligában jóval többet játszhatnak, mint korábban. – Teljesen logikus, hogy az edző azt szeretné, először a bajnokságban mutassuk meg magunkat, és adjunk rá neki okot, hogy bízzon bennünk, akár a BL-ben is.

A Bajnokok Ligájában három kört kell menni a csoportkörig, azaz a komáromiakra vagy az Olimpiakoszra a bolgár és a fehérorosz bajnok egyike fog várni a 3. fordulóban. Ha az UJS Rieker csapata nem járna sikerrel a görögök ellen, úgy a CEV-kupa 1. fordulójában folytathatná a török Arkas Izmir ellen.

A BL első fordulóhoz hasonlóan Nyitrán sorra kerülő mérkőzést a Joj Šport élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?