Jeges-vb-re indulnak a csallóközi Pingvinek

Dunaszerdahely |

<p>Az új esztendőt rangos megmérettetésen kezdik a Dunaszerdahelyi Sportfanatic Polgári Társulás Pingvinjei, akik a jeges úszók január 5&ndash;8. közötti, a németországi Burghausenben sorra kerülő világbajnokságán állnak csatasorba.</p>

Az International Swimming Association (IISA) második vb-jén a szervezőbizottság a jelentkezők eredményei alapján az extrém sportág százhúsz versenyzőjének, köztük a felbári Pék Dezsőnek és a féli Nyáry Richárdnak a rajtját is engedélyezte.

„A viadal résztvevői a burghauseni tó 0,5 C-fokos vízében egy kilométeres távot teljesítenek. Az úszás ideje nem haladhatja meg huszonkét percet. Azokat a versenyzőket, akik nem tudják teljesíteni az alapszintet, huszonkét perc elteltével kiemelik a vízből. Ami pedig a felszerelést illeti, csupán a fürdőnadrág, nők esetében a bikini viselete engedélyezett. A neoprén ruha, a kesztyű, az úszósapka, vagy a vízicipő használata tiltott. A hivatalos úszásnem a gyorsúszás. Egyébként mindenki a saját felelősségére vesz részt a jeges-világbajnokságon” – tájékoztatta lapunkat a részletekről Mészáros József, a Sportfanatic Polgári Társulás elnöke, a dunaszerdahelyi téli úszások ötletgazdája és főszervezője.

Tőle azt is megtudtuk, hogy a bajorországi városka tavát borító körülbelül félméteres jégrétegben a szervezők motorfűrésszel léket vágnak, huszonöt méteres medencét alakítanak ki. „Ma indulunk Németországba. Csütörtökön előbb kötelező orvosi vizsgálaton esnek át a résztvevők, majd a regisztrációt követően edzésen vesznek részt. A nyitónap a burghauseni várban az ünnepi megnyitóval zárul. Háromkirályok napjának délelőttjén előbb a nők mérik össze tudásukat, majd déli tizenkettőtől a férfiak éremcsatái következnek a Vöhrsee-tóban” – ecsetelte a jeges-vb műsorát Mészáros József.

A féli Nyáry Richárd 2016-ban került rivaldafénybe. Előbb átúszta a Gibraltári-szorost, majd december közepén tekintélyt parancsoló idővel (24:58) a Jeges Mérföldet is teljesítette. „Felkészülten várom a világbajnokságot. Az utóbbi időszakban csupán egy napot pihentem. Nagy kihívásnak tekintem, de az meg sem fordult a fejemben, hogy verseny közben kiemelhetnek a vízből. Csupán a ritmusváltás jelenthet némi problémát, ugyanis a medencében verseny közben negyvenszer fordulunk. Reálisnak tartom, hogy tizenhat perc alatt célba csapjak, de a tizenöt perc sem elérhetetlen. Nagy sikernek számítana, ha az első tízben végeznék” – latolgatta az esélyeket Nyáry Richárd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?