Javított renoméján a Real

Két gólt és egy kiállítást hozott a londoni csata a BL-negyeddöntőben, s az idegenbeli döntetlennek az Arsenal örülhet jobban. Madridban a Real esélyeshez méltó játékkal 4:2-re győzött a Monaco ellen.

Damien Duff (Chelsea) szárnyalt ugyan, de nem tudott túljárni Jens Lehmann eszénReuters-felvételA Real Madrid mindenképpen javítani szeretett volna szurkolói előtt, hiszen a múlt héten elvesztette a Király Kupa döntőjét a Real Zaragozával szemben, a hétvégi fordulóban pedig váratlanul 4:2-es vereséget szenvedett az Athletic Bilbaótól. A szerdai találkozó első félideje sem a házigazdák által megálmodott forgatókönyv szerint alakult, hiszen Squillaci találata révén a franciák vonulhattak előnnyel a pihenőre. „Nagyon idegesen kezdtünk” – ismerte el a madridiak vezetőedzője, Carlos Queiroz. A második játékrész elején azonban feltámadtak a hazaiak, és Ronaldo vezérletével végül könnyedén fordítottak. „Sokáig kellett várni az első gólunkra, de miután megszületett, megnyugodtunk, és jóval többet birtokoltuk a labdát, mint korábban” – kommentálta az eseményeket Queiroz. „Volt egy rendkívül rossz fél óránk a második játékrészben, valószínűleg a jó kezdet után elfáradtak a játékosaim” – mondta Didier Deschamps, a vendégek trénere. A visszavágót – amelyen sárga lapjai miatt nem léphet majd pályára David Beckham – április 6-án játsszák, a párharc győztese a Chelsea–Arsenal mérkőzés továbbjutójával találkozik az elődöntőben.

A londoni derbin a Chelsea 17. alkalommal sem tudta legyőzni az Arsenalt, amely az 1:1 után kedvezőbb helyzetből várhatja a két hét múlva rendezendő visszavágót. A vendégek ebben a szezonban már háromszor is nyertek Claudio Ranieri csapata ellen – mindannyiszor 2:1-re –, a szerdai találkozó 53. percében azonban az izlandi Eidur Gudjohnsen – Jens Lehmann kapus hibáját kihasználva – vezetéshez juttatta a hazaiakat. Az öröm azonban nem tartott sokáig: hat perc múlva Ashley Cole beadása után Robert Pires fejelt a hálóba. A Chelsea 561 perc után kapott ismét gólt a BL-ben. A hazaiak számára azonban még nem volt vége a negatív eseményeknek, ugyanis a befejezés előtt nem sokkal Marcel Desailly begyűjtötte második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott, és nem játszhat a visszavágón. „Az 1:1 nagyszerű eredmény a számunkra, jó esélyünk van a továbbjutásra” – mondta a meccset követően Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője. Kollégája, Claudio Ranieri szokásához híven kissé dacosan összegezte a párharc végkimenetelével kapcsolatos véleményét: „Még semmi sem dőlt el, de erőn felül kell teljesíteniük, ha az elődöntőbe akarnak kerülni” – jelentette ki.

Raúl rekordja: 86 BL-mérkőzés

Madrid. Új Bajnokok Ligája-rekordot állított fel Raúl, a Real Madrid csapatkapitánya, aki az AS Monaco elleni negyeddöntőn 86. alkalommal lépett pályára a legrangosabb európai klubsorozatban. Az eddigi csúcsot Gary Neville, a Manchester Utd. labdarúgója tartotta 85 szerepléssel. Az angol sztárcsapat korábbi és a királyi gárda jelenlegi játékosa, David Beckham 84-edszer lépett pályára a BL-ben a madridi találkozón. A 26 éves Raúl teljesítményének értékét növeli, hogy a Real Madrid eddig összesen 101 meccset játszott az 1992-ben rajtolt BL-ben. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?