Javítani akarnak a Fenerbahce ellen a nagyszombatiak

trnava

A nagyszombati Spartak az első fordulóban elszenvedett 4:0-s vereség után csütörtökön (21.00) a Fenerbahce ellen javítana a labdarúgó Európa-konferencialigában.

A nagyszombatiak az EKL-csoportkör első fordulójában egy félidőn át bírták a nyomást Razgradban, majd a szünet után beindult a Ludogorec-henger, a hazaiak négy gólt lőttek, így Michal Gašparík vezetőedző védencei súlyos vereséggel tértek haza Bulgáriából.

A nagyszombatiak azóta három mérkőzést játszottak a bajnokságban és hét pontot szereztek. Előbb csalódást keltő döntetlent értek el hazai pályán a rózsahegyiek ellen, majd magabiztosan legyőzték a kassaiakat, legutóbb pedig a fókuszált, de nem kimagaslóan jó teljesítmény is elég volt nekik ahhoz, hogy megnyerjék a DAC elleni kerületi rangadót Dunaszerdahelyen.

Csütörtökön este Nagyszombatban minden a Fenerbahce mellett fog szólni, főként az erőviszonyok és az aktuális forma. A török liga éllovasa az új szezonban minden fronton százszázalékos, július óta 13 mérkőzésen 13 győzelem a mérlege. A Fener hazája bajnokságában hétből hét mérkőzést megnyert, az EKL-selejtezők során hatból hatot, valamint a csoportkör első találkozóját is sikerrel vette Mariborban.

„A DAC elleni győzelem után a regeneráción volt a hangsúly. Taktikailag hasonló mérkőzés vár ránk, mint a dunaszerdahelyi volt. Az egyéniségeikre kell fókuszálnunk. Nem megyünk feltett kézzel a pályára, megvan a tervünk, de tudjuk, milyen pozícióban vagyunk. Hazai pályán játszunk, és történt már itt mindenféle... Szeretném, ha a szurkolók látnák rajtunk, hogy mindent beleadunk, hogy harciasan és szívvel fogunk játszani, és így talán van esélyünk pontot szerezniˮ – fogalmazott Michal Gašparík vezetőedző a nagyszombati klubhonlapnak. Ami csapata mellett szólhat, az a történelem, a 2019-es EL-csoportkörben ugyanis Nagyszombatban 1:0-ra győzött a Spartak a törökök ellen.

A Fenerbahce csapatában több jól csengő nevet is találni: a kaput a tavaly Horvátországgal világbajnoki bronzérmet szerző Dominik Livakovic őrzi, a középpályán ott van a Manchester Unitedtől nyáron távozott Fred, elöl pedig a szerb Dusan Tadics és a nyáron BL-döntős Edin Dzeko rohamozhatja majd a nagyszombati kaput. Michal Gašparík ugyanakkor nem veszi biztosra, hogy a török együttes a legerősebb összeállításban lép pályára, mivel a hétvégén a remekül rajtoló Kasimpasa otthonában játszik fontos bajnokit.

A mérkőzést az RTVS sportcsatornája élőben közvetíti, a játékvezető a német Stegemann lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?