Játék nélküli győztes

München/Párizs/Pozsony. A mától ismét világelső amerikai Lindsay Davenport térdsérülése miatt Münchenben elmaradt a női tenisz WTA világbajnokság döntője, így a szintén tengerentúli Serena Williams játék nélkül lett győztes.

Serena Williams az elődöntőben játszott utoljára a müncheni világbajnokságonTASR/APS. Williams a bemelegítés közben tudta meg, hogy nem kell pályára lépnie – Furcsa helyzetbe kerültem. Teljesen megértem Lindsay csalódottságát. Már beszéltem vele, s remélem, hamarosan rendbe jön a térde – mondta a tornagyőztes. A mától ismét világelső Davenport a belga Kim Clijsters elleni elődöntő harmadik játszmájában sérült meg. Egy ejtést követően megroppant a térde. Az elődöntőben: Davenport– Clijsters 1:6, 6:3, 7:6, S. Williams–Testud 6:3, 6:0. Páros döntő. Raymond, Stubbs (amerikai, ausztrál)–Black, Lihovceva (zimbabwei, orosz) 7:5, 3:6, 6:3.

Párizsban a csaknem 3 millió dollár összdíjazású férfitorna döntőjében: Grosjean (francia)–Kafelnyikov 7:6, 6:1, 6:7, 6:4. Az elődöntőben Grosjean–Haas 7:5, 6:4, Kafelnyikov– Vinciguerra 6:1, 7:6.

Pozsonyban ma megkezdődik a Tatrabanka Open 2001 nemzetközi férfi Challenger-torna. A hazaiak közül Hrbatý távollétében Karol Kučera a legnagyobb esélyes, aki holnap a román Voinea ellen kezd. Kučera legutóbb Párizsban biztató formát mutatott és szavai szerint Pozsonyban sok pontot szeretne szerezni, hogy Melbourne-ben a jövő esztendő első jelentős tornáján a főtáblán kezdhesse a versenyt. Kučera, aki nemrég megvált edzőjétől, Miloš Mečířtől, december elsejétől Marián Vajda irányításával folytatja pályafutását. A teniszező még az év végéig összeházasodik barátnőjével, Katarínával, de pontos időpontot nem volt hajlandó elárulni.

A pozsonyi torna első fordulójának érdekesebb párosítása: Beck (szlovák)–Nieminen (finn, 3. kiemelt), Švarc–Krošlák, Borgula (szlovákok)–Fukárek (cseh), Pioline (francia, 6. kiemelt)–Pozzi (olasz), Rosset (svájci)–Volcskov (fehérorosz, 5. kiemelt).

Lindsay Davenport örül

München. A hétfőtől ismét világelső amerikai Lindsay Davenport boldogan nyilatkozott a belga Kim Clijsters elleni elődöntő után. – Egész évben egyenletes teljesítményt nyújtottam. Az elődöntőtől nagyon kemény csatát vártam, hiszen Kim Clijsters remek szezont mondhat magáénak – vélekedett Davenport, majd vetélytársairól beszélt: – Szerintem Venus Williams-t illetné meg az első hely, de arról nem tehetek, hogy kevés tornán vesz részt. Az sem az én hibám, hogy Jennifer Capriati csak néhány versenyt nyert meg idén. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?