Jaško edző bízott a bravúrban

Székesfehérvárott vasárnap késő este zólyomi diadallal ért véget a jégkorong Kontinentális-kupa négyes döntője. Ez némi meglepetésnek számít, hiszen a háromnapos viadal nagy esélyese az orosz Szuperliga éllovasa, a Dinamo Moszkva volt. Ján Jaško edző ennek ellenére bízott a Zvolen tornagyőzelmében.

Križan nem egy parázs helyzetben tisztázottTASR-felvételMinek köszönhetik a zólyomiak a kupaelsőséget?

Elsősorban annak, hogy fegyelmezetten és taktikusan hokiztunk, no meg heteken át a székesfehérvári tornára készültünk. Sokan féltették a csapatot, amikor három nappal a négyes döntő előtt, hazai pályán kikaptunk régi nagy riválisunktól, a Slovantól. A váratlan vereséget gyorsan elfelejtettük, s a hétvégi hokimaratonra összpontosítottunk. Ellenfeleinket alaposan feltérképeztünk, tehát nem érhetett meglepetés. Az olaszokat leiskoláztuk, a házigazdákat viszont lebecsültük, s erre majdnem ráfizettünk. Az Alba Volán elleni gyenge játék után a fiúk beismerték, a mindent eldöntő, oroszok elleni meccsen jóval, de jóval többre lesz szükség. Szerintem a Dinamo Moszkva hokisai azt hitték, velünk is könnyen elbánnak...

Mit mondott védenceinek a vasárnap esti szuperdöntő előtt?

Azt, hogy ne rohanjanak előre, óvatosan és hiba nélkül korongozzanak, és ha betartják a taktikai utasításokat, akkor meglephetjük az esélyest. Én kezdettől fogva bíztam a bravúrban! A lehető legjobbkor, az első harmad utolsó másodperceiben ütöttük az első gólt, ami láthatóan megzavarta a Dinamót. Ezt sajnos, nem tudtuk kihasználni, s amikor az ellenfél kiegyenlített, egy kicsit megijedtem, de közvetlenül a második dudaszó előtt megint jött a mezőny legjobbja, Handzuš, és megint mi kerültünk előnybe. Lélektanilag nagyon fontos volt ez a gól.

Nem tartott attól, hogy az utolsó húsz percben elfáradnak védencei?

Zsinórban három meccset játszottunk, s ez, minden bizonnyal, sokat kivett a játékosokból, akik a záróharmad előtt nagyon fogadkoztak, hogy az utolsó másodpercig hősiesen fognak küzdeni. És így is történt, mindenki jóval átlagon felülit teljesített, csak így leckéztethettük meg a favoritot. Valóra vált tehát egy nagy álom, sikerült bizonyítanunk a nemzetközi porondon. Nagy volt a bánat öt évvel ezelőtt, Berlinben, amikor a negyedik helyen végeztünk, most viszont végtelenül boldog mindenki.

Bajnok lesz a Zvolen?

Rossz edző lennék, ha azt mondanám, hogy nem bízom az aranyérem megszerzésében. A székesfehérvári diadalt követően más célunk nem is lehet, mint a hazai elsőség elhódítása. Ünneplésre tehát nincs idő. Majd áprilisban...

KRÓNIKA

Jégkorong Kontinentális-kupa, négyes döntő, zárómérkőzés: Dinamo Moskva–HKm Zvolen 1:2 (0:1, 1:1, 0:0), g.: Sahrajcsuk (37.), ill. Handzuš (20., 40.), 3000 néző. DINAMO: Jeremenko–Troscsinszkij, Markov, Orehovszkij, Vysedkevics, Nyikulin, Zsdan, Sagyilov, Buljin–Rosa, Daciuk, Vorobjev–Sahrajcsuk, Haritonov, Mirnov–Savcsenkov, Csupin, Babenko–Afinogenov, Csubarov, Terescsenko. ZVOLEN: Križan–Jasečko, Štork, Babka, Škuta, L. Čierny, Harabin, P. Krátky, Velebný–Török, Šechný, Cibuľa–Bartoš, Handzuš, Országh–Škvaridlo, Klouda, Igor Majeský–Plavucha, Voskár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?