Janics Natasa mindig nyerni akar

<p>Ő volt az egyetlen magyar női sportoló, aki 2010-ben olimpiai számban lett világbajnok. Ez a tény az Év sportolója címet is meghozta neki – a kajakos Janics Natasa egyéniben és Kovács Katalinnal az oldalán csapatban is az élen végzett.</p>

Másodszor lett Magyarország legjobb női sportolója. Számított a győzelemre?

A szívem legmélyén reménykedtem benne. Nagyon jólesik az elismerés. Úgy érzem, nem csak én nyertem, hiszen nagyon sokat köszönhetek az edzőimnek, Kovács Lászlónak és Adrian Dusevnek. Boldog vagyok, hogy Katival együtt elnyertük az újságírók rokonszenvét.

Az egyéni vagy a csapatok közötti elsőség lepte meg jobban?

Meglepett az egyéni is, mert mindig lehet ugyan sejteni, ki az esélyes, de a győztesről szavazás dönt, és nem lehet tudni, ki hogyan szavazott. Mindkét díjnak nagyon örülök.

A színpadon nagyon lámpalázasnak tűnt, mi volt ennek az oka?

Izgultam, hogy ki lesz az első. Tavaly azt hittem, Kovács Kati lesz az Év sportolója, de végül alulmaradt, és ez eléggé rosszulesett neki. Kicsit aggódtam amiatt, hogy én most vajon hányadik leszek.

Fontos egy ilyen díj a sportsikerek mellett?

Igen. Nem nagyon-nagyon fontos, de jólesik. Mindig küzdeni fogok azért, hogy szép eredményeket érjek el.

Mire emlékszik a legszívesebben a 2010-es évből?

Nem tudnék választani az érmeim közül, vagy rangsort felállítani közöttük. Mindegyik egyformán kedves a szívemnek, mert mindegyikért külön-külön megharcoltam.

A világbajnokságon öt számban indult. Nem volt ez megerőltető?

Úgy éreztem, hogy ez kicsit sok, ezért is nem tudtam annyira koncentrálni, mindenre rendesen odafigyelni, és olyankor az ember hibázik. Sajnos, én is hibáztam. Az öt éremből három arany lett és két ezüst, de remélem, legközelebb jobb lesz.

Három világbajnoki aranyat nyert, és mégis elégedetlen?!

Jobban hangzana, és nekem is jobb lenne, ha a vb-n csak három, vagy maximum négy számot vállaltam volna el, és azokra jobban odafigyeltem volna, és mindegyikben a legfényesebb érmet szereztem volna meg.

A következő olimpián a női kajakosok 200 méteren is versenyezhetnek, ön ezen a távon idén Európa-bajnoki és világbajnoki aranyat szerzett. Úgy tűnik, a sprintet önnek találták ki.

Nem gondolom ezt. Szeretek 200 méteren versenyezni, ahogy 500 méteren is, vagy párosban Katival, vagy négyesben a csajokkal... Mindig nyerni akarok.

Mit vár a 2011-es évtől?

Szegeden lesz a világbajnokság, remélem, nagyon jó lesz, mert sok ismerős, barát és szurkoló ott lesz... Nem tudom megígérni, hogy biztosan nyerek, de nagyon bízom benne, legalább egy számban a dobogó tetejére állhatok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?