Ján Kozák: „Saját kezünkben a sorsunk”

<p>Ján Kozák szlovák szövetségi kapitány tegnap kihirdette huszonhármas keretét a Skócia (október 5., Glasgow) és Málta (október 8., Nagyszombat) elleni labdarúgó vb-selejtezőkre. Meglepetésre a szakvezető csak egy csatárt nevezett, a Romániában futballozó Adam Nemecet.</p>

Az orosz második vonalban szereplő Orenburg támadója, Michal Ďuriš térdsérülés miatt hiányzik, várhatóan meg kell őt műteni. A kapitány úgy döntött, hogy helyette nem csatárt, hanem középpályást jelöl a keretbe.

A Fortuna Ligából csupán a zsolnai Róbert Mazáň kapott meghívót. Novota János, a debreceniek cserekapusa a tartalékok között kapott helyet, csakúgy, mint a dunaszerdahelyi Ľubomír Šatka.

Az Internazionaléban remek formában futballozó Milan Škriniar két sárga lap miatt nem léphet pályára Skóciában.

„Sajnos, jelenleg kevés futballistánk szerepel rendszeresen a klubjában, és lássuk be, hogy Marek Hamšík sincs olyan formában, mint azt szeretnénk. Martin Škrtelnek is egészségi gondjai voltak, ezért kihagyta a legutóbbi bajnokit, ám azóta javult az állapota. Bízom benne, hogy Glasgow-ban pályára léphet, annál is inkább, mert Ján Ďurica sincs teljesen rendben, Milan Škriniarra pedig nem számíthatok” – mondta Ján Kozák a tegnapi sajtótájékoztatón. – Matús Kozáčik felépült, bár még kisebb problémai vannak, Glasgow-ban nagy szükség lesz a rutinjára. Kár, hogy Tomáš Hubočan a Trabzonsporban sem játszik állandóan, de ő mindig százszázalékos állapotban jön a válogatott gyülekezőjére. Csakúgy, mint Peter Pekarík. Vlado Weiss sem jut az utóbbi időben szóhoz a klubjában, de én így is a támadójátékunk egyik kulcsemberének tartom, hiszen fontos gólokat lőtt a máltai és litvániai vb-selejtezőkön. Annak viszont örülök, hogy Duda, Gyömbér, Štetina, Hrošovský, Greguš, valamint Mihalík rendszeresen szerepel a csapatában.”

A szlovák válogatott nyolc forduló után a 20 pontos angolok mögött 15 ponttal a második helyen áll az F csoportban. Szlovénia és Skócia 14-14 ponttal rendelkezik. A csoportgyőztes egyenes ágon kijut a vb-re, a nyolc legjobb második helyezett pótselejtezőt játszik.

„Azok után, hogy két vereséggel kezdtük a selejtezőket, sikernek tartom, hogy saját kezünkben van a sorsunk. Glasgow-ban ki-ki meccset játszunk a jelentős játékerőt képviselő skót csapattal, amely a bajnok Celticre épül, a többiek pedig a Premier League-ben fociznak – szögezte le Ján Kozák. – Ha legyőzzük a skótokat és a máltaiakat, biztos, hogy pótselejtezőt játszunk. De ha döntetlenezünk Glasgow-ban, akkor is valószínű, hogy másodikként zárunk. Kiegyenlített csatára van kilátás, az a csapat fog nyerni, amely kevesebb hibát vét. Szerintem a mi válogatottunk erősebb a skótokénál.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?