Ján Filc edző elégedett

Biel/Kreuzlingen. A világbajnokságra készülő szlovák jégkorong-válogatott két mérkőzést játszott Svájcban a hazai válogatott ellen. Az elsőt megnyerte, a másodikon döntetlenre adta az összecsapást.
SVÁJC–SZLOVÁKIA 1:6 (0:2, 0:2, 1:2), Reichert (43.), ill. Somík (10.), P. Pucher (11.), Lintner (28.), M. Hlinka (31.

Biel/Kreuzlingen. A világbajnokságra készülő szlovák jégkorong-válogatott két mérkőzést játszott Svájcban a hazai válogatott ellen. Az elsőt megnyerte, a másodikon döntetlenre adta az összecsapást.

SVÁJC–SZLOVÁKIA 1:6 (0:2, 0:2, 1:2), Reichert (43.), ill. Somík (10.), P. Pucher (11.), Lintner (28.), M. Hlinka (31.), Bača (48.), Tomík (49.). Kiállítások 6:8; 5000 néző. Ján Filc edző így értékelte az összecsapást: „Fokozatosan vettük át a játék irányítását, állandóan mi kezdeményeztünk. Ellenfelünk hagyta, hogy kibontakozzon kombinatív játékunk. Voltak gyenge pillanataink, de ekkor Šimonovič kapus kitett magáért. Elégedett vagyok a produktivitással, elsősorban Hlinka formációjának ment a játék. A svájciak ma rosszul korongoztak, mi meg jól.“

SVÁJC–SZLOVÁKIA 3:3 (1:1, 1:1, 1:1), B. Christen (19.), Jeannin (36.), Wichser (41.), ill. D. Milo (14.), Uram (29., 52.). Kiállítások 6:9, emberelőny kihasználása 2:1; 3500 néző. Ján Filc edző véleménye: „A svájciak ma azt játszották, amit vártunk tőlük. Mivel az első meccs után sok bírálat érte őket, most kevés területet hagytak nekünk az összjátékra, és jól korcsolyáztak. A meccsről két emberelő-nyös helyzet döntött, ekkor két gólt kaptunk. Emberhátrányban jól ment Puchernak és Uramnak, akik pénteken és szombaton is gólt lőttek. Ľuboš Bartečko, aki először szerepelt előkészületi meccsen, nem okozott csalódást. Látszik rajta, hogy még nem szokott össze a társakkal. Staňa kapus a meccs első felében nagyon jó teljesítményt nyújtott.

u A szlovák válogatott edzője, Ján Filc a két előkészületi meccs után kihagyta a keretből Radoslav Kropáčot, Gabriel Špilárt és Ľubomír Sabolt. Helyettük Peter Bondra, Miroslav Šatan és Vladimír Országh került. Az előzetes nevezésben hivatalosan a harmadik kapus Ján Lašák is szerepel, aki Országhgal együtt kedden érkezik Pozsonyba, Bondra és Šatan Göteborgban csatlakozik a csapathoz. Szlovákia első mérkőzését szombaton, április 27-én Lengyelország ellen játssza. Mint ismeretes, a világbajnokság április 26. és május 11 között lesz Svédországban.

Ján Filc: „A keret végleges összeállításánál az döntött, hogy egyes játékosok hogyan képesek teljesíteni feladatukat a jégen. Még arra várunk, hogyan alakul az NHL-ben a playoff-sorozat, még mindig lehetséges, hogy Ronald Petrovický és a védő Podhradský is erősíti csapatunkat.“

Előzetes nevezés a vb-re: Šimonovič, Staňa, Lašák–Čierny, Bača, Pavlikovský, Štrbák, Lintner, Milo, Hecl, Smrek–Bondra, Šatan, Országh, Pucher, Uram, Petrovicky, Pavlikovský, Somík, Hlinka, Hurtaj, Tomík, Bartečko.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?