IX. Jégtörő Mátyás Kupa Naszvadon

birkozas

Birkózásban három évvel ezelőtt, a koronavírus-járvány megjelenése előtt éppen a naszvadiak nemzetközi tornája volt az utolsó Szlovákiában. A dél-szlovákiai városban az idén tizenöt esztendeje működő sikeres birkózóklub a hét végén ismét megrendezi határainkon túl is közkedvelt viadalát, a Jégtörő Mátyás Kupát.

A szervezők ezúttal az U15-ös korosztályra, valamint a felnőttekre összpontosítanak. A kötöttfogásban zajló erőpróbán a lányok is csatasorba állnak, ők szabadfogásban küzdenek a győzelemért.

„A Vlahy Jenő nevét viselő sportcsarnokunkban Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Ukrajna, Románia és Szlovákia klubjainak képviseletében 180-200 birkózó villantja meg tudását. Egyébként még olasz klub is jelezte részvételét. Ami a konkurenciát illeti, országos válogatottak, világversenyek érmes helyezettjei is eljönnek versenyünkre. Magyarországról a csúcsszinten produkáló klubok, a Honvéd és a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) legjobbjai is bemutatkoznak Naszvadon. Hazai mezben 13 sportolót indítunk. Legutóbb csapatversenyben az élen végeztünk, idén azonban nincsenek vérmes reményeink. A mieink munka mellett hódolnak szenvedélyüknek. Molnár Péter ujjsérülés miatt nem léphet szőnyegre. Egyébként a fiatalokkal birkózóberkekben ismert, nemzetközi porondon sikeres neveltünk, Érsek Róbert és Gaál Bence (a naszvadi klubelnök fia – a szerk. megj.) foglalkozik. Az viszont már most borítékolható, hogy szervezésből újfent jelesre vizsgázunk” – sorolta a legfontosabb tudnivalókat Gaál János, a naszvadi birkózóklub elnöke. A hagyományos torna szombat délelőtt 11 órakor rajtol el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?