IV. LIGA (DÉL-KELETI CSOPORT)

Czajlik, a nagy visszatérő
Bős. A legnagyobb kérdés Bősön: tudják-e pótolni az osztrák IV. ligába távozott játékmestert, Remenár Zoltánt. Nos, két kiszemelt is akad erre a szerepkörre, a rutinos Varjú L., aki Ausztriából hazatért, illetőleg a DAC-tól kölcsönbe érkezett Nagy József.

Czajlik, a nagy visszatérő

Bős. A legnagyobb kérdés Bősön: tudják-e pótolni az osztrák IV. ligába távozott játékmestert, Remenár Zoltánt. Nos, két kiszemelt is akad erre a szerepkörre, a rutinos Varjú L., aki Ausztriából hazatért, illetőleg a DAC-tól kölcsönbe érkezett Nagy József. Az „euroliget”, vagyis az osztrák futballberek másik két stabil őszi kezdőembert, a védő Derzsi Lórántot és a középpályás Tatai Pétert is beszippantotta, annak ellenére, hogy a Liszkay Tibor vezette klubvezetés élvezi a bősi polgármesteri hivatal és a helyi vállalkozók nyújtotta stabil anyagi háttér előnyeit. A régi-új vezetőedző, az igen erélyes Fodor András munkáját az a Czajlik Tibor segíti majd játékos asszisztensként, aki a régi szép időkben szerepelt még Bősön a II. ligában, ő Érsekújvárból tért vissza. Új arcnak számit még Menyhárt Roland (Felsőpa-tony) és Kun Lajos (saját nevelésű ifi). A felkészülési időszakban lejátszott edzőmeccsek lajstroma bősi szemszögből igen bizalomkeltőnek tűnik , íme az eredménylista: Bős - Vereknye 2:1, Felsőpatony - Bős 2:2 és 1:3, Lég - Bős 1:3, Kisfalud - Bős 2:2, Bős - Inter B 2:1 Az edzőmeccsek eredményei persze önmagukban nem garantálják a bősiek tavaszi célját, vagyis följebb kúszni a tabella 6. fokára a jelenlegi kilencedikről (kzs, ok)

Nincs játékmester tavaszra

Balony. Szinte teljes vérátömlesztés történt az őszi játékosállományon. A tréneri teendőket Audi György vállalta el, új játékosok: Kolárik ( Vágsellye, ősszel kölcsönjátékosként Párkányban szerepelt), Oroszi (vágsellyei, de ősszel Negyeden vendégeskedett), Audi M. (Kisfalud). Öt tehetséges hazai ifi került a felnőtt csapat névsorára, ám ők még az ifjúsági együttesben is szerepelhetnek tavasszal: Burián Cs., Krnáč, Brezovský, Diószegi s Janik. Továbbá medvei vendégszereplésről visszatért Szabó J., Nagymegyerről pedig Vörös R. Ugyanilyen tekintélyes a távozók hada is: Zsemlye, Paľo (mind-ketten Ausztriába), Štefanka (Verebély), Jankó (lejárt vendégszereplése, visszatért Nagymegyer-re), Bereck (Csallóközcsütörtök), Horváth L. (Győri Eelektromos, megyei I.). Leginkább a játékmester Jozef Paľo hiányozhat majd tavasszal, aki az őszi szezonban nem csak mesterien szervezte a játékot, de a góllövésre is jócskán maradt energiája... (mf, ok)

Kiss Béla Csápai segédletében

Somorja. A IV. liga megtartása lesz a tét az utolsó előtti helyen áttelelő somorjai együttes számára. Ha felsoroljuk, ki mindenkit sikerült leigazolni - egész pontosan visszacsábítani a klubba -, talán nem merészség előrebocsátani, ennek a felerősödött játékosállománynak illene megmentenie az egyesületet a negyedik vonalban. A legnagyobb fogásnak kétségkívül a 30 éves Kiss Béla számit. A támadó 8 évnyi profiskodás után tért haza, hogy szülővárosának segítsen a megmenekülésért vívott kemény tavaszi harcban. A DAC, a Szenc, a Humenné, a Lombard Tatabánya és a Szombathelyi Haladás egykori csatárát elég nehéz lehetett hazacsábítani. Legalább is ezt hinné a gyarló szurkoló. “Egyáltalán nem volt nehéz igent mondanom. Egyrészt anyaegyesületemről van szó, tehát az csak természetes, hogy örömmel segítek. Másrészt a Haladásban nem igazán éreztem magam jól, meg 8 évnyi profiskodás éppen elég, ahhoz, hogy ráunjon az ember. Bár érvényes szerződésem kötött még a vas megyei egyesülethez (az NB I B-ben a 3. helyen állnak a szombathelyiek), ám a klubelnök szeretett volna eladni Kínába, amit én nem fogadtam el, mire ő megorrolt rám , ezért jobbnak láttam, ha szépen elválunk egymástól. Úgy tapasztaltam, hogy Somorján nem ugrálnak ki a sülylyedni látszó hajóból a matrózok, hanem éppen akkor segít a legtöbbet a város vezetése és a szponzorok, amikor a leginkább szükséges. Tehát bizakodó vagyok a tavaszt illetően, meg aztán jó a hangulat a csapaton belül, s ez a legfontosabb. Visszatért bakai vendégeskedése után a játékmester Horváth László, Ausztriából a tehetséges Valocsay és a rutinos Kurčina. Ugyancsak örvendetes, hogy sikerült megtartani - több osztrák ajánlata ellenére is - a gólvágó Csápait. Mindössze Novota távozása (Mosonmagyaróvár, Nb II) jelenthet érzékeny vérveszteséget. Somorján tehát joggal reménykednek az agyongyötört szurkolók, hogy amilyen idegtépő volt az ősz, annyira kellemesnek ígérkezik a tavasz... (détok)

1. LAPÁŠ 15 13 1 1 61:10 40

2. MOČENOK 15 9 3 3 29:18 30

3. KOMÁROM 15 10 0 5 31:22 30

4. GÚTA 15 8 3 4 24:15 27

5. PATA 15 6 5 4 29:23 23

6. NAGYÖLVED 15 7 2 6 32:32 23

7. ČFK NITRA 15 6 4 5 23:19 22

8. BŐS 15 6 4 5 32:30 22

9. BALONY 15 7 1 7 27:32 20

10. BÁNOV 15 5 3 7 20:26 18

11. TOLMÁCS 15 5 2 8 17:22 17

12. ZSELĺZ 15 5 1 9 23:34 16

13. VOLKOVCE/VION B 15 3 5 7 15:32 14

14. VEREBÉLY 15 3 4 8 17:32 13

15. SOMORJA 15 3 3 9 11:25 12

16. FELSŐSZELI 15 2 4 9 12:31 10

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?