Ítélet született a DAC volt labdarúgóinak ügyében

Bazin (Pezinok) |

<p>A DAC labdarúgó klub focistái is érintettek voltak abban a korrupciós ügyben, amelyet kedden részben sikerült lezárni.</p>

A Bazini Speciális Büntetőbíróság kedden büntetést szabott ki három volt DAC-os labdarúgónak: Ivan Hodúrnak, Michal Diannak és Marek Božoňnak. A trió beismerte, hogy hat meccs kapcsán kenőpénzt fogadott el (négyet a DAC labdarúgóiként 2013-ban, kettőt pedig Hodúr az FK Nitra klubtagjaként 2011-ben), majd ennek fényében manipulálta a játékot – ezzel befolyásolva a fogadásokat. A férfiak még tavaly vádalkut kötöttek az ügyésszel – ezt erősítette meg kedden a bíróság is. Hodúrt három éves feltételes szabadságvesztésre ítélték, míg Dian és Božoň két év feltételest kapott. Emellett Hodúrt háromezer, Diant és Božoňt 2 500 eurós pénzbírság megfizetésére kötelezték, valamint megtiltották nekik, hogy a jövőben személyesen találkozhassanak.  

Az ügy az ítélettel csak részlegesen ért véget, több személy ellen indult eljárás, akik szerepet vállaltak a korrupciós ügyletekben. 2013 szeptemberében 18 személyt vettek őrizetbe, a házkutatások során 49 ezer eurónyi készpénzt foglaltak le a rendőrök. Szlovákiában ez az első eset, hogy sikerült leleplezni egy korrupcióban utazó bűnszervezetet. A piramis tetején egy Ázsiában tartózkodó személy áll, aki online fogadott a manipulált meccsek eredményeire.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?