Ismét olaszok nélkül

Pozsony. Kedden újabb két csapat került a negyeddöntőbe. A már korábban ismertekhez (Manchester United, Bayern München, Real Madrid, Deportivo La Coruna) az FC Liverpool és az FC Barcelona csatlakozott az úgynevezett halálcsoportból.

Jari Litmanen (középen) lőtte a Liverpool első gólját a Roma elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésenTASR/AP-felvételAz angolok ugyanannyi pontot szereztek, mint az AS Roma, de az egymás elleni meccs (2:0 és 0:0) nekik kedvezett. Az FC Liverpool kispadjára csaknem fél év után ült le a szívinfarktus miatt hiányzó francia edző, Gerard Houlier, s a brit sajtó szerint ez a pszichológiai momentum nagyon fontos szerepet játszott a „vörösök“ győzelmében. Akárcsak az, hogy a sérült Micheal Owent helyettesítő veterán Jari Litmanen nagyon jó napot fogott ki. A finnek offenzív középpályása a 7. percben értékesítette a tizenegyest, majd hihetetlen aktivitásának köszönhetően a 64. percben kiharcolt egy szabadrúgást, amely után Heskey belőtte a mindent eldöntő gólt.

Fabio Capello, a rómaiak edzője megjegyezte: „Csapatom nem nyújtotta azt, amire képes, a Liverpool viszont fantasztikusan futballozott, szinte lélegzethez sem hagyott jutni bennünket.“ Az olasz klubok tehát egy esztendő után ismét hiányozni fognak az elit nyolcak társaságából, mert a D-csoport egyik esélyese, a Juventus már korábban elbúcsúzott a negyeddöntőtől. „Csapataink némileg az európai klubfutball mögött kullognak, figyelmen kívül hagyták a labdarúgás fejlődését. El kell gondolkodnunk, hogyan tovább“ – mondta Capello.

Szomorúság uralkodik Törökországban. A Galatasaray Istanbul nem tudta kihasználni a Barcelona elleni összecsapáson a hazai pálya előnyét és győzelem nélkül (öt döntetlen, egy vereség) logikusnak tűnik, miért nem lépett tovább. Luis Enrique lőtte a katalánok „aranygólját“, s az ő érdeme is, hogy a spanyoloknak, akárcsak tavaly, megint három képviselőjük lesz a legjobb nyolc között. „Ellenfelünknek szerencséje volt, hogy elsőként rúgta a gólt. Utána már nagyon nehéz feladatnak tűnt számunkra megfordítani a mérkőzést, két gólt lőni; a Barcelona tizenegy emberrel állt be védekezni, s ez megoldhatatlan feladat elé állított bennünket. Akadtak helyzeteink, de csak egy kapufáig jutottunk“ – mondta szomorúan Mircea Lucescu, a Galatasaray román edzője. (sr)

A KEDDI EREDMÉNYEK, A–CSOPORT: Bayern München–FC Nantes 2:1 (0:0), góllövők: Jeremies, Pizarro, ill. Ahamada. Játékvezető: Fisker (dán); 23 ezer néző. Boavista Porto–Manchester United 0:3 (0:2), g.: Blanc, Solskjaer, Beckham (11-esből). Játékvezető: Plautz (osztrák); 10 ezer néző.

1. Manch. U. 6 3 3 0 13:3 12

2. Bayern 6 3 3 0 5:2 12

3. Boavista 6 1 2 3 2:8 5

4. Nantes 6 0 2 4 4:11 2B–CSOPORT: FC Liverpool–AS Roma 2:0 (1:0), g.: Litmanen (11-esből), Heskey. Játékvezető: Pedersen (norvég); 41 800 néző. Galatasaray Istanbul–FC Barcelona 0:1 (0:0), g.: Luis Enrique. Játékvezető: Temmink (holland); 22 000 néző.

1. FC Barcelona 6 2 3 1 7:7 9

2. FC Liverpool 6 1 4 1 4:4 7

3. AS Roma 6 1 4 1 6:5 7

4. Galatasaray 6 0 5 1 5:6 5

A két csoportból a Manchester United, a Bayern München; az FC Barcelona, valamint az FC Liverpool jutott a negyeddöntőbe (a sorsolás holnap lesz).

A SZERDA ESTI MÉRKŐZÉSEK (C-CSOPORT: Sparta Praha-FC Porto, Panathinaikosz Athén-Real Madrid; D-CSOPORT: Deportivo La Coruna-Bayer Leverkusen, Juventus-Arsenal) lapzárta után értek véget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?