Ismét nézettségi csúcs várható a német labdarúgó Bundesligában

Düsseldorf |

<p>Az eddigi adatok alapján valószínűleg ismét megdől a német labdarúgó-bajnokság nézettségi rekordja, a Bundesliga 49. szezonjának első felében ugyanis átlagosan két és félezerrel többen követték a mérkőzéseket, mint az elmúlt idény első részében.</p>

A 2011/12-es kiírás ősszel lebonyolított 153 mérkőzését átlagosan 45 161 néző követte a helyszínen, a leglátogatottabb stadion pedig továbbra is a címvédő Borussia Dortmund arénája volt, ahol átlagban 80 365 szurkoló látta a találkozókat. A dortmundi klub ezzel nemcsak megdöntötte tavalyi csúcsát (79 151), de az FC Barcelonát megelőzve már övé Európa leglátogatottabb stadionja.
A Bundesliga történetében először a 2010/11-es idényben fordult elő az, hogy mérkőzésenként több mint 42 ezer néző tartózkodott az arénákban, ez pedig azt jelentette, hogy a 18 csapat létesítményeinek kihasználtsága 94 százalékos volt.
A megnövekedett nézőszám egyébként az újonnan épített, illetve felújított stadionoknak is köszönhető. A magyar válogatott Szalai Ádámot és Stieber Zoltánt foglalkoztató FSV Mainz például az eddigi 13 ezer helyett átlagosan 33 130 drukkert lát vendégül a Coface Arenában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?