Ismét Gútára várják a maratonfutókat

futás

Ágyúlövéssel rajtol szombaton 10 órakor a 12. Gútai Vízkereszt Maraton, a futószakág évenkénti első dél-szlovákiai versenye.

„Változatlanul a vásártérről indul a mezőny, és oda is tér vissza. Az útvonal is a korábbi, némi gútai módosítással. Vagyis a maratonfutók a városból Vágfüzesen keresztül Kavára és vissza tartanak, a féltávon indulók Gútáról Vágfüzes felé, és onnan vissza haladnak – tájékoztatta lapunkat Zsélyi Zoltán házigazda. – Szeretem a számokat, így néhányat elmondanék. Összesen 220 versenyzőt tudunk fogadni és az alkalomra készült egyedi éremmel megajándékozni. Az előzetes nevezés alapján maratonon 71 az indulók száma, s a 10 nő között csak 40 éven felüliek vannak, fiatalabb senki, ami azt is jelzi, számukra nem vonzó a maratoni táv. Félmaratonon 101 az előzetes indulók száma, 77 férfival, itt már több a nő. A legfiatalabb a mezőnyben a 16 éves nádszegi Győri Áron lesz. Azelőtt a legidősebbek előtt szoktunk fejet hajtani, úgy néz ki, jelenleg már ott tartunk, hogy a legfiatalabbak előtt tehetjük meg ugyanezt. A korábban kipróbált maratonváltó, amelyet négyszer írtunk ki, és a minimaraton, amely egyszer volt, már nincs a műsorban. Nem mutatkozott kellő érdeklődés, és az indulók számát se nagyon gyarapította a két táv. Mindig meghatározó az időjárás is. Esni nem fog, a hidegtől meg nem félünk, mert mikor mínusz 15 fok volt, akkor is sokan futottak. A tavalyi győzteseket egyelőre nem láttam az indulók között. A legkorosabb jelentkezők a zsolnai Simon Sándor (77) és tolmácsi Eva Seidlová (76), és lesz egy gútai is a maratoni mezőnyben, először indul a távon Pálovics Alica. A díjazottnak ismét helyi jellegzetességgel, ezúttal hecsedlivel – házi csipkebogyós lekvárral – kedveskedünk.”

Tavalyi győztesek – maraton (42 km), férfiak: Ján Červeň (Dolný Kubín), nők: Szuhi-Lestár Erika (Esztergom); félmaraton (21 km): Šimon Wahlandt (Pozsony), nők: Heringh Veronika (Csallóközkürt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?