Ismét elbuktak Lisztesék

Budapest. Vereséget szenvedett a magyar futballválogatott Lengyelországtól a Puskás-stadionban rendezett Eb-selejtezőn, s ezzel csoportjában csak a 4. helyen zárt. Mindössze San Marinót előzte meg. A vendégek sem örülhettek túlságosan a győzelemnek, mivel a lettek nyertek Svédországban, így ők játszhatnak pótselejtezőt.

A hazai szurkolók a sok kudarc után nem nagyon bíztak kedvenceikben, ezt bizonyítja, hogy csupán félház (2500-an biztatták a vendégeket) volt a sorsdöntőnek ígérkező találkozón, a stadion felújítása miatt csak 29 ezren férnek el a lelátókon.

Idegesen kezdett a Gellei-legénység, s a 11. percben jött a hideg zuhany: Dragóner hibáját követően Rasiak remekül ugratta ki Niedzalent, aki 15 méterről a hálóba lőtt. Egy ideig eltartott, míg belendültek a magyarok, az első félóra végén Szabics 25 méteres bombája a felső lécen csattant, nem sokkal később Fehér Miklós kapuba tartó lövését Rzasa a gólvonalról mentette. Szünet után nagy rohamokkal kezdtek a hazaiak, s nem sokat kellett várni az egyenlítésre, Füzi pazar átadása után Szabics 15 méterről a hosszú sarokba lőtt. A Stuttgart csatára 6. válogatott meccsén hatodik gólját szerezte. Ekkor úgy tűnt, sikerülhet a győzelem. Azonban nem így történt. Szabics találata után ritmust váltottak a lengyelek. Újra nagyot bakizott a lesre játszó magyar védelem, a grodziski Niedzalen ezúttal sem habozott, kicselezte Királyt, s éles szögből beállította a végeredményt. A gól után csak erőlködtek Dárdaiék, komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni.

A játékosok példásan küzdöttek, de ez ma már nem elég a sikeres szerepléshez. Nem lehet a véletlen műve, hogy a magyar csapat sorozatban elveszíti a kulcsfontosságú találkozókat. A szombati meccsen is szembetűnő volt a védelem nehézkessége, lassúsága, a gyors lengyel csatárok mellett csak statiszta szerep jutott számukra. Érthetetlen, hogy miért élvezte végig a kapitány bizalmát Dragóner és Juhár. Lisztes Krisztián igyekezett igazi játékmesterként irányítani, akadtak hibái, ennek ellenére a középpályások közül ő nyújtotta a legjobb teljesítményt. Füzi és Böőr nem tudta pótolni a sérült Lőwöt és Fehér Csabát. Dárdai ezúttal is halvány teljesítményt nyújtott. A csatársorban Szabics Imre vitte a prímet, kár, hogy nem sikerült még egy gólt szereznie. Fehér Miklós, majd a csereként beállt Gera és Kenesei nem sokat mutatott.

A rigai és a budapesti vereség után csak negyedik lett az együttes, erre még a legpesszimistább szurkolók sem számítottak. Januártól várhatóan új szövetségi kapitányt neveznek ki, állítólag Garami József az elsőszámú jelölt.

Tehát a selejtezőben ismét elbukott a magyar válogatott, amely utoljára az 1986-os vb-re kvalifikálta magát, ami pedig az Eb-t illeti, egészen 1972-ig kell visszalapoznunk...

Egyébként már nyolc és fél éve annak, hogy a Mészöly Kálmán által irányított magyar csapat Eb-selejtezőn 1:0-ra legyőzte Svédországot. Azóta nem sikerült tétmérkőzésen nyernie komoly ellenféllel szemben! (sz. z.)

MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 1:2

Góllövők: Szabics (48.), illetve Niedzielan (11., 62.). Játékvezető: Mejuto Gonzalez (spanyol), 15 ezer néző. Sárga lap: Lisztes, Juhár, Bódog, Sobolewski. Félidő 0:1. MAGYARORZÁG: Király–Bódog, Dragóner, Juhár–Böőr, Lipcsei (46. Gera), Dárdai, Lisztes, Füzi–Szabics, Fehér M. (64. Kenesei). LENGYELORSZÁG: Dudek–Klos, Bak, Rzasa– Zewlakow, Sobolewski, Mila (53. Kosowski), Szymkowiak (86. Lewandowski), Krzynówek–Niedzielan (89. Saganowski), Rasiak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?