Ismét az élvonal kapujában

A harmadik helyen várja a II. labdarúgóliga visszavágó sorozatát az erősen megfiatalított rimaszombati csapat. Három ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az éllovas besztercebányai együttes. Tehát továbbra is versenyben van az élvonalba jutásért.

Piszár az őszi idény hajrájában remek formában futballozottM. Nagy László felvételeNem akármilyen mérkőzésekkel zárult az őszi idény: a listavezető besztercebányaiak a rimaszombatiakat, a negyedik helyen tanyázó nagytapolcsányiak pedig a második licsérdieket fogadták. Nem bírtak egymással a csapatok, mindkét rangadó döntetlenül végződött. Nem tudtak tehát elhúzni a katonák, az őket követőknek pedig nem sikerült a felzárkózás.

„Pedig kezünkben volt a besztercebányai mérkőzés, vezetést szereztünk, majd a mezőny legjobbja, Piszár József újabb gólt lőhetett volna, ám 10 m-ről centiméterekkel mellé gurított. Ha ez bemegy, akkor megnyerjük a meccset, ugyanis a szakadó hóesésben, a csúszós, mély talajon egészen biztos, hogy megőriztük volna a kétgólos előnyt. A kihagyott ziccer után, közvetlenül az ellenakcióból kiegyenlített a Dukla. Nem vagyunk elégedetlenek, hiszen a derbi előtt kiegyeztünk volna a döntetlennel. Most sajnálhatjuk csak igazán, hogy Pöstyénben elbuktunk a szenciek elleni találkozón...”

Augusztusban, a bajnoki rajt előtt a csapatépítés sikeres befejezése volt a fő cél, valamint az, hogy a középmezőny első felében tanyázzon a gárda. Vas Ferenc, a gömöriek klubelnöke: „A nyáron még senki sem beszélt a feljutásról, hiszen egy teljesen átalakított csapattal vágtunk neki a bajnoki küzdelmeknek. Sokat jelentett, hogy hazai pályán valamennyi ellenfelünket legyőz-tük, s mindössze két gólt kaptunk. Az idegenbeli meccsek közül kiemelném a Podbrezová, a Ličartovce, valamint a Banská Bystrica elleni találkozókat. Annak ellenére hogy pontot, illetve pontokat szereztünk az újonc Veľké Leváre és a DAC otthonában, nem játszottunk jól, sőt... Két találkozót szívesen elfelejtenék, mégpedig a Čaňa és a Senec elleni idegenbeli vereséget (4:1, 2:0). Vladimír Goffa edző egyéni felfogásban vezette az együttest, sokszor érthetetlen húzásokkal és nyilatkozatokkal borzolta a kedélyeket. A totális támadójátékot erőltette, ez a taktika azonban nem nagyon vált be. Munkáját ennek ellenére pozitívan értékeljük, hiszen lelkes, felelősségteljes csapatot hozott össze, amelynek a győzni akarás volt a legnagyobb erénye. Egy kicsit viszont bosszant a taktikai fegyelmezetlenség, valamint a 42 sárga lap.”

A rimaszombati együttesben Benko kapus szinte hibátlan teljesítményt nyújtott; a menet közben formálódó védelem is megállta a helyét; a középpályások ugyan több taktikai hibát vétettek, ám aztán belelendültek; legkevésbé a csatársorral elégedett a szakvezetés, kivételt csak Piszár József képez, aki az őszi idény hajrájában remek formában futballozott, sok borsot tört az ellenfelek védőinek orra alá.

„A sikeres őszi idény után természetesen a feljutásról is egyre többet beszélünk, ugyanis a szövetség vezetőinek nagy része támogatja az I. liga létszámának a bővítését. Ha ezt jóváhagynák, akkor négy együttes is magasabb osztályba kerülne, az ötödik pedig osztályozót játszana az élvonal sereghajtójával. Reméljük, az illetékesek mielőbb megszavazzák a módosítást. Minden adott, hogy tavasszal is sikeresen szerepeljünk, hiszen főszponzorunktól, a Tauristól, valamint a várostól minden támogatást megkapunk. Azt, hogy létezünk és ismét az élvonal kapujában vagyunk, Ladislav Sedmák igazgató-tulajdonosnak és Bartakovics László polgármesternek köszönhetjük. Nyugodtan várhatjuk a tavaszt, ugyanis ígéretet kaptunk, hogy a folyatatáshoz szükséges pénzösszeg a klub rendelkezésére áll majd. És ez nem kis dolog!” – újságolta Vas Ferenc, a rimaszombati labdarúgó-szakosztály elnöke.

A gömöriek ezen a héten pihennek, aztán november 18-tól ismét elkezdik az edzéseket, egészen december 20-ig gyakorolnak; a téli alapozás a karácsonyi szünet után, január 8-án rajtol.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?