Interjú Marián Gáboríkkal

<p>Marián Gáborík, a New York Rangers 29 éves csatára az oroszok elleni csoportmeccsen ütötte első gólját a világbajnokságon. Már a szlovénok és a németek ellen is játszott, de számos gólhelyzete kimaradt. Ezúttal egy szép támadás végén volt eredményes. A vereség ténye elnyomta gólörömének felelevenítését a vb-mérkőzés utáni percekben.</p>

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben…

Tanulnunk kell az elkövetett hibákból, és megyünk tovább. Hiába nyújtottuk az eddigi legjobb teljesítményt a tornán, van még min javítani.

Érzik a hazai környezet terhét?

Mindig nehezedik ránk valamilyen nyomás. Most nagyobb, mint máskor. Valahogy el kell viselnünk, és úgy kell játszani, ahogy tudunk.

Járnak a városba is, vagy csak a szállodában vannak?

Mindenki magával van elfoglalva. Profi játékosok vagyunk, tudjuk, mi a dolgunk. Hogyan kell regenerálódni, viselkedni, hogy minél jobban felkészüljünk a következő találkozóra.

Hiányoznak a pontok. Hogyan lehetne szerezni belőlük a középdöntőben?

Javulnunk kell! Főleg az emberelőnyöket kell hatékonyabban kihasználnunk. A bírók ugyan kicsit megkárosítottak bennünket, de csak gólokkal dönthetjük el a meccseket.

Helyenként görcsösen játszották az emberelőnyöket. Mit lehet ezen változtatni?

Valamilyen meglepő átadásra van szükség, hogy a szabad játékoshoz kerülhessen a korong. Hiányzik a váratlan húzás játékunkból. A jég ugyan nem ideális, de ez a többieket is sújtja.

Veszteni már nemigen lehet. Három nehéz ellenfél vár a csapatra, hiszen Csehország, Finnország és várhatóan Lettország sem könnyen legyőzhető. Mit lehet ezzel kezdeni?

Függetlenül attól, ki következik, a legjobb tudásunkat kell mutatnunk. Csak a legközelebbi harmadra, mérkőzésre összpontosíthatunk.

Mi az oroszok elleni mérkőzés legnagyobb tanulsága?

Helyzetek voltak, jól korcsolyáztunk, lövések is akadtak bőven, és az összjáték sem hiányzott. Jobban oda kell lépnünk az ellenfél játékosaihoz mind a támadó-, mind a védőharmadban. És az emberelőnyöket könyörtelenül ki kell használnunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?