Immár Russel néven tarolnak a bősiek

<p>Bős. Tíz országos bajnoki aranyéremmel, további tizenhárom dobogós helyezéssel, temérdek hazai és külföldi tornán produkált elsőséggel, közép-európai viszonylatban egyedülálló viadaluk, a Csallóközi Nagydíj szervezésével tavaly az egyik legsikeresebb évet zárta a Bősi Birkózó- és Sportklub.</p>

PR-CIKK

„A 2012-ben elért eredményeink alapján klubunk legeredményesebb birkózója a négyszeres országos bajnok Szelle Gábor volt, aki két korosztályban mindkét fogásnemben a dobogó legfelső fokára állt. „Gábor, aki az egyik legnagyobb tehetségünk, nemcsak az idősebb diákok mezőnyében teljesítette az elvárásokat, hanem szülői beleegyezéssel, orvosi engedéllyel a kadettoknál is csatasorba állt, és köztük sem talált legyőzőre. Rajta kívül még Heizer Erik, Ágh Attila (fiatalabb diákok), Ágh Erika, Hegedűs Bence (idősebb diákok), Rákóczi János (kadettok) és Kovács Attila (felnőttek) került győztesként a korosztályos bajnokságok krónikájába. Gyűjteményünket nyolc ezüst- és öt bronzéremmel is gyarapítottuk” – summázta a 2012-es bajnokságok eredményeit Meton Krisztián, a bősiek klubelnöke.

Kezd beérni

munkájuk gyümölcse

Természetesen több bősi versenyző is tagja a korosztályos országos válogatottaknak, az értékelt időszakban azonban egyikük sem állt csatasorba a korosztályos kontinensviadalon és világbajnokságon. „Az első negyedévben Rákóczi János kiváló formában birkózott. Dániában például nagy csatában, három menetben kapott ki az Európa-bajnoktól. Sajnos, a formaidőzítés nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, s a somorjai Horváth Denistől ki-ki csatában elszenvedett vereség után riválisa utazott a világversenyre. Reméljük, ebben az évben Szelle Gábor és Hegedűs Bence a kadettok mezőnyében csatasorba állhat a boszniai Eb-n és vébén. Rákóczi János pedig a juniorok között bizonyíthatja be, hogy a válogatottban a helye. Heizer Eriket sérülései hátráltatták a fejlődésben. További, szárnyaikat bontogató tehetségeinktől, nevezetesen Szeif Lukáštól, ifj. Mezej Józseftől, Hegedűs Leventétől, Csicsay Attilától, Kovács Attilától, Birkás Mátyástól, Partatics Páltól, Fernyák Attilától és Vida Bottyántól a jövőben sokat várunk. Kezd beérni az öt évvel ezelőtt elkezdett minőségi munkánk gyümölcse” – folytatta értékelését a klubelnök. „Egyébként az értékelt időszakban is oščadnicai alapozással kezdtük az évet, de kiváló sportdiplomáciánknak köszönhetően Lengyelországban és Franciaországban is edzőtáboroztunk. Ismét nagy siker volt a Csallóközi Nagydíj, mely közép-európai viszonylatban a legszínvonalasabb korosztályos erőpróba. Tornánkat újfent a járási központban rendeztük meg. Hálásak vagyunk a Dunaszerdahelyi Városi Önkormányzatnak, ugyanis nem kellett bérleti díjat fizetni a sportcsarnok használatáért” – fűzte tovább a gondolatsort Csörgő Árpád alelnök.

Hetente nyolcszor edzenek

„Versenyzőink hetente nyolcszor edzenek, hétfőn, szerdán és pénteken a tanítás kezdete előtt pedig egy órát erősítenek. Naponta négytől hatig a helyi szlovák alapiskola tornatermében csiszoljuk a fogásokat. Hétvégeken, amikor nincsenek versenyek, szintén gyakorolunk. Védenceimnek szüntelenül azt hangsúlyozom: csak hangyaszorgalommal, nagy erőbedobással lehetnek eredményesek” – nyilatkozta az egykori Eb-bronzérmes Fernyák István, aki Mezej Józseffel irányítja a tréningeket. Egyébként Fernyák Istvánra a szakági szövetség tisztségviselői is kivetették a hálójukat, de az egykori kiválóság nem lett a szabadfogású felnőttválogatott trénere. „Nemcsak munkahelyem van, hanem dolgozom is. El kell tartanom a családomat. Manapság Szlovákiában birkózásból nem lehet megélni” – ecsetelte a nem túl szívderítő honi viszonyokat a negyvenéves sportember.

Ne kallódjanak el

a tehetségek

A bősiek is megérezték, hogy a szövetség előző vezérkara mellékvágányra terelte, nem támogatta megfelelően a vidéki klubokat. „Az egykori Szovjetunió utódállamaiból Szlovákiába invitált birkózók honosításával igyekezett rivaldafénybe kerülni. A megbízott elnök, Lengyel Károly által irányított új vezérkar jobban figyel a klubokra, felkarolja, lehetőségei függvényében támogatja a tehetségeket. Ez a jövőre nézve biztató jelenség. Mi sem szeretnénk, ha elkallódnának tehetségeink. Arra összpontosítunk, hogy az alapiskola befejezése után egy élsportközpontban folytassák tovább a tanulmányaikat, csiszolják birkózótudásukat. Reméljük, csakhamar sikerül mindenki számára megfelelő megoldást találni” – körvonalazta a jövő időszak legfontosabb feladatát Meton Krisztián. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?