Imádták Djokovicsot Pozsonyban

<p>Pillanatok alatt levette a lábáról a pozsonyi Nemzeti Teniszközpont közönségét a világelső Novak Djokovics, aki a Tennis Classic gálán pályafutása során először játszott edzője, a szlovák Marián Vajda oldalán páros meccset.</p>

BŐD TITANILLA

Djokovics a londoni Mesterek Tornája után már csak egyetlen európai gálát vállalt, s hogy éppen Pozsonyba jött, abban nagy szerepe volt Marián Vajdának, a világelső edzőjének is. A szerb klasszis először játszott egy bemutatón egyest és párost is, s mindkettőt megnyerte: Martin Kližan ellen két szettben, 7:5, 6:3-ra győzött, majd Vajdával az oldalán az egy játszmára játszott párosban is diadalmaskodott (7:5), holott a Kližan, Hrbatý kettős már 3:1-re is vezetett.

De ami a legfontosabb: a közel négyórás gála alatt a nézők és a résztvevők is szórakoztak, s bár Novak előzetesen azt ígérte, legfeljebb csak szerda esti ellenfeleit fogja utánozni, végül mégis láttuk a pályán Sarapovát, Serena Williamst és Nadalt is.

Az egyes és a páros közötti szünetben árverést rendeztek. Kližan, Hrbatý és Vajda relikviái 3600 euróért keltek el, Djokovics két trikóját és ütőjét azonban 40 000 euróért sikerült eladni. Az összeg szemmel láthatólag meglepte magát Novakot is, fel is ajánlotta, hogy a sikeres licitálót vendégül látja egy tetszőleges tornán a páholyában. A licitben alulmaradó férfi pedig vigaszdíjul kapott egy ütőt ajándékba Djokovicstól, az NTC közönsége állótapssal jutalmazta a gesztust.

Állva ünnepelték a nézők Marián Vajdát is, aki mindent kihozott magából a páros meccsen. A jól sikerült ütéseket diadalordítással ünnepelték meg védencével. „Maroš nagyon meglepett a teljesítményével. Az első labdamenetek során ideges volt, de aztán megtalálta magában az erőt” – dicsérte trénerét Djokovics, s hozzátette, remekül érezte magát, ezért biztosan visszatér még Pozsonyba.

Bármikor szívesen látjuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?