Ilyen máshol nincs: vasút a pálya és a lelátó között!

Feketebalog |

<p>És akkor a pálya és a lelátó között elpöfög a kisvasút &ndash; Feketebalogon ez a látvány a mindennapok része.&nbsp;</p>

Világszerte híres lett a Breznóbányától 10 km-re található Feketebalog (Čierny Balog) község, miután felkerült az internetre egy videó a helyi hatodosztályú labdarúgóklub egyik mérkőzéséről. Ezúttal nem a játék van a középpontban: a meccs közben elpöfög egy gőzmozdonnyal húzott vonat a pálya és a lelátó között.  A feketebalogi kisvasút eredetileg a faszállítás megkönnyítésére épült, összesen 10,4 kilométer hosszú. Az országban több mint 70 ilyen kisvasút működött, az autóforgalom megnövekedtével azonban a legtöbbjük megszűnt. A feketebalogi kisvasút azonban turistalátványosságként máig fennmaradt, az iskolai kirándulások mellett az utóbbi időben esküvők kedvelt programpontja is lett a vonatozás. A feketebalogiak már megszokták, hogy a futballmeccseken olykor füstfelhő homályosítja el néhány percre a pályát, a mérkőzést a vonat áthaladásának idejére nem szakítják meg.  A TJ Tatran Čierny Balog egyébként jelenleg a 2. helyen áll a besztercebányai területi szövetség I. osztályában, két ponttal lemaradva a listavezető Sokol Jakub mögött.   

Mal was Neues und eine Idee für Erwin Himmelbauer: Museumszug fährt während eines Regionalligaspiel mitten durch ein Fußballstadion ...Bei Cierny Balog.

Posted by Alexander Loidl on 2015. október 10.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?