II. liga: Súlyos komáromi vereség a listavezetőtől

kfckomr

A II. labdarúgóliga 24. fordulójában a komáromi KFC a listavezető Podbrezová csapatát fogadta, amelytől súlyos,4:0-s vereséget szenvedett.

A szokásossal ellentétben az első öt perc nem volt eseménytelen. A kezdőrúgás után még fél perc sem telt el, amikor a jobb oldalon Roland Galčík a védők mögé került a labdával, pontosan emelt Pavúk fejére, aki két védő között finom mozdulattal a bal felső sarokba csúsztatott – 0:1. A gyors gól a hazaiakra sokkolóan hatott, s percekig a rövid passzokkal alig jutottak át az ellenfél térfelére. A vendégek érezve a lehetőséget, veszélyes támadásokat vezettek, a hazaiak kapujára, amelyekkel elég sok munkája akadt a komáromi védelemnek, Bréda kapusnak is kétszer hárítania kellett. A Duna-partiak első ígéretes támadása a 6. percben sikerült, Mészáros lódult meg a jobboldalon, s éles szögből belőtt labdájába kézzel beleért a kapus. A játék lassan kiegyenlítődött, s a hazaiak is néhányszor veszélyeztettek. A 15. percben a bal oldalon Druga és Mészáros játszott össze, utóbbi a tizenhatos sarkáról lőtt kapura, de Ludha kapus résen volt.

Az első játékrész utolsó negyedórájában élénkült a játék. A vendégek voltak megint aktívabbak, gyorsabban és pontosabban játszottak a hazaiaknál. A 36. percben egy megszerzett labdával az egész csapat meglódult előre, s három hosszú passz után Kuzma teljesen tisztán vehette át a labdát a tizenhatos tájékán és megcélozta a jobb felső sarkot – 0:2. A 42. percben egy pillanatig úgy tűnt, hogy a félidő végéig sikerül a szépítés a hazaiaknak. Mészáros lövőhelyzetbe került jobboldalon, s a tizenhatos közeléből leadott lövése egy védő lábán a kapura pattant, és a felső léc alá tartott, végül pedig a hálóban kötött ki. Bayemi a kapus közelében felugrott a labdára, a játékvezető pedig nem adta meg a gólt. A bírónak nem ez volt az első vitatható döntése. A vendégek az első félidő utolsó perceiben rendületlenül támadtak, a 44. percben Grešák elé került a labda a tizenhatos vonalán, s mivel nem volt hátvéd a közelében, laposan a hosszú sarokba célzott s a kapufa segítségével el is találta – 0:3. Ezzel a meccs el is dőlt.

A második félidőben jelentősen változott a játék képe. A vendégek nem siettek, csak arra törekedtek, hogy ne kapjanak gólt, ami sikerült nekik. Hosszú ideig passzolgattak támadó szándék nélkül, a hazaiaknak meg az volt a feladata, hogy szereljenek, s próbáljanak szépíteni. A 60. percben Ganbayar Šurnovský indításával lehagyta a védőket, félmagasan belőtte a labdát Bayemi elé, de az örökmozgó játékosnak csak a haját érintette a labda. A 88. percben Bayemi 7 méterről sem találta el a kaput. Ezen a meccsen a hazaiaknak semmi sem sikerült igazán, amihez a játékvezető furcsa döntései is hozzájárultak. Viszont a vendégeknek csaknem minden sikerült, még az is, hogy az utolsó percekre beállt Michal Breznaník közelről beállította a 0:4-es végeredményt.

Érdekes

KFC Komárno–FK Podbrezová 0:4 (0:3)

Góllövők: Pavúk (1.), Kuzma (36.), Grešák (44.), Breznaník (89.). Játékvezető: Ziemba, 422 néző. Sárga lap: Horodník, Varga, Németh, Mészáros, Szőcs, Rumanský, ill. Špyrka, Paraj. KOMÁRNO: Bréda–Šmehyl, Saláta, Szőcs, Šurnovský–Varga, Németh–Mészáros, Horodník, Ganbold–Druga.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?