Igazságos remivel zárult a derbi

<p>Vágsellye. Színvonalas focit és igazságos 1:1-es döntetlent hozott a szeredi együttes vágsellyei vendégjátéka. Izgalmas régióderbit láttak a szurkolók, amelyen bőven volt látnivaló. Mindkét csapat támadófocit játszott, és igazolta, hogy nem véletlenül áll a II. labdarúgóliga nyugati csoportjának élmezőnyében.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Új vágsellyei nézőcsúcs született, hivatalosan 865 szurkoló váltott jegyet a rangadóra, nagyjából háromszázan Szeredből érkeztek. Mindkét edző ideges volt a derbi előtt, bár Meszlényi Tibor, a vendégek vágsellyei trénere tagadta ezt: „Ez is csak olyan bajnoki, mint a többi…” A találkozó során azonban már másképp tűnt, s az is kiderült, hogy a két szakvezető nem szíveli egymást. Ladislav Molnár próbálta hergelni Meszlényit, aki nem hagyta magát: „Nem hozzád szóltam, hiszen veled nem beszélek…”

De térjünk rá a meccsre. Aktívabban kezdtek a több volt élvonalbeli játékossal (Senecký, Velický, P. Petráš, Hanzel, Kasaj) felálló vendégek, de az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, a hatgólos Nurkovics fejese a felső lécen csattant. Az első negyedóra végén Čejtei eljátszotta, hogy szabálytalankodtak vele a tizenhatoson belül, Smolák bíró sárga lappal jutalmazta a színészi produkciót. Nem sokkal később Senecký a büntetőterületen kívül fejjel mentett Nurkovics elől. Röviddel az első félidő vége előtt Hulák közeli fejesét bravúros reflexmozdulattal védte Kolmokov.

Hazai góllal indult a második játékrész: az eléggé gyengén játszó Gešnábel pazar szóló végén az alsó sarokba lőtt – 1:0. Nem kellett sokáig várni az egyenlítésre: a hórihorgas Svorada közelről a hálóba bólintott – 1:1. Látszott, egyik csapat sem elégedett a remivel, támadás támadást követett. Nurkovics váratlan lövését a kapufa hárította. A 62. percben Nurkovics egyedül tört kapura, Senecký még nem birtokolta a labdát, amikor ütköztek. Miután Smolák félbeszakította a játékot, Senecký és Velický csúnyán fellökte Nurkovicsot. A bíró Velickýnek és Nurkovicsnak sárga lapot adott, a kiállítást érdemlő szeredi kapus pedig büntetés nélkül megúszta.

Pár perccel később egy fejpárbaj során Varhaník könyökkel eltalálta Kiss arcát, a vágsellyei jobbhátvédnek felrepedt a fejbőre, sokáig ápolták, majd kórházba szállították. Smolák a mérkőzést követően azt kérdezte Ladislav Gádoši meccsellenőrtől, hogy a szabálytalanságról mit írjon be a jelentésébe. Gádoši erre így felelt: „Az a te dolgod.”

A 73. percben a vendégek megszerezhették volna a győzelmet, Svorada három méterről fejelt, de Kolmokov fantasztikus mozdulattal hárított.

A fordulatos hajrában már nem adódott komoly helyzet. A meccs után mindkét szurkolótábor megtapsolta kedvenceit. „Soha rosszabb mérkőzést” – mondogatták egymásnak a drukkerek.

Meszlényi Tibor asszisztensét, Miroslav Hrdinát küldte a sajtótájékoztatóra, amikor ezt megtudta Ladislav Molnár, ő is a segítőjét hatalmazta fel, hogy nyilatkozzon a meccsről.

„Igazi derbit láttunk, amely színvonalas csatát és ellentétes félidőket hozott. Az elsőben a szerediek domináltak a középpályán, és a hórihorgas Svorada sok gondot okozott a védőinknek – mondta lapunknak Lancz Oszkár, a Duslo másodedzője. – A szünet után már mi diktáltuk az iramot, Gešnábel remek szólója után vezettünk, kár, hogy nem sikerült még egy gólt lőnünk Örülök, hogy ennyi ember jött ki a meccsre, összességében igazságos eredmény született. ”

„Nagyon jó meccset és szép gólokat láttunk. Talán mi valamivel közelebb álltunk a győzelemhez, de Kolmokov két gólnak látszó lövést is kivédett” – értékelt Miroslav Hrdina, a szerediek másodedzője.

Szombaton a listavezető zsolnai fakót fogadja a Duslo.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?