Igazságos pontosztozkodás

Pozsony. Ritkán látható gyenge játékot hozott az első félidő. Se iram, se színvonal, csak labdakergetés, pontatlan passzok, ennek következtében alig-alig akadt folyamatos akció. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy egyénileg sem nyújtott senki maradandót, elképzelhető, milyen futballt láthattak a nézők a 79. rangadón.

Pozsony. Ritkán látható gyenge játékot hozott az első félidő. Se iram, se színvonal, csak labdakergetés, pontatlan passzok, ennek következtében alig-alig akadt folyamatos akció. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy egyénileg sem nyújtott senki maradandót, elképzelhető, milyen futballt láthattak a nézők a 79. rangadón. Méltatlankodtak is nem keveset. De hiába.

Mi is történt hát a 45 perc folyamán? A Slovan a tőle megszokott labdarúgást produkálta: előrevágott labdákkal kereste a két csatárt, Vitteket és Šlahort, az Inter sok átadással „fagyasztotta” a játékot, labdarúgói passzolgattak a mezőnyben, de a tizenhatosnál csődöt mondtak, rendre elakadtak lagymatag akcióik. A 18. percben Halenár került jó helyzetbe, tisztán állva lőhetett volna, de átadást választott, s odalett a helyzet. Tíz perc múlva a viszonylag jól mozgó és cselező Vittek tisztára játszotta magát, de szorongatott helyzetből mellé lőtt. Aztán újabb tíz perc után jött a félidő legnagyobb helyzete: Paulík beadását Lembakoali az ötösről – tíz méterrel – a kapu mellé fejelte. A hajrában Šlahor ügyetlenkedte el Vittek átadását, ismét bebizonyítva, hogy gyorsaságával, erőszakosságával képes helyzetbe kerülni, de a gólszerzési lehetőségeket rendre elhamarkodja. Már a félidő rájátszása zajlott, amikor az Inter-védők egy kapu előtti kavarodás során többször is blokkolták ellenfelük kapura tartó, közeli lövéseit.

A fordulás után bátrabbak, aktívabbak lettek a vendégek, gyors akciókat is vezettek, és a 60. percben ismét Lembakoali előtt adódott óriási helyzet, de a 60. percben a kapufára fejelte a labdát. Hiába no, az afrikai lábbal szokta lőni a gólokat. A Slovannak nem és nem ment a csatárjáték, nem is mehetett, mert a mezőnyből képtelenek voltak megjátszani a két csatárt. A hátulról történő ívelgetések nem járhattak sikerrel. Hiába harcolt, futott orrvérzésig például Šlahor. A 70. percben védelmi hiba után Vittek került helyzetbe – ismét mellé lőtt. Trappolt, hajtott a Slovan, fölénybe került, de nem tudott eredményes lenni. Nem úgy Lembakoali, akinek harmadszorra sikerült gólt lőnie: a 78. percben megforgatta a védőket és az ellenkező sarokba bombázott. A Slovan mindent megpróbált, beszorította ellenfelét, fölénybe került, és végül már a rájátszásban, a 92. percben egyenlített Sloboda révén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?