Igazságos döntetlen

Budapest. Folytatja szenzációs szereplését a Balaton FC: a siófokiak a 15. fordulóban Debrecenből hozták el a három pontot, így átvették a vezetést a tabellán. A Haladás is vendégként nyert a két tizenegyest hibázó Videoton ellen, míg a Pécs Újpesten játszott értékes döntetlent. Az MTK–Ferencváros örökrangadó döntetlennel zárult.

A sérüléséből felépült Gera elől Végh szerzi meg a labdát az MTK–FTC találkozónnb1.hu-felvételGera Zoltán felépült sérüléséből, az FTC csatára gyorsan főszerepet kaphatott volna az MTK otthonában, ám egy gyors akció végén a 16-oson belül meglehetősen furcsa szerelési kísérlet nyomán esett a földre, de Ábrahám továbbot intett. Meglehetősen egysíkú futballt láthatott a publikum, rengeteg technikai hibával. Aztán jött egy MTK-gól. A Fradi megpróbált nagyobb sebességre kapcsolni, de valahogy nem érezték az ütemet a ferencvárosiak. A közönség mégsem unatkozott, mert hol az egyik, hol a másik tábor szidta kórusban Ábrahámot, aki nem élete csúcsformájában vezette az amúgy nem túl nehéz mérkőzést. A hajrára aztán felpörögtek az események, Juhász ziccerlabdával hozta helyzetbe Tökölit, aki elhúzott Végh mellett, majd hibázott... Tökölivel kapcsolatban meg kell jegyezni, nem találja helyét a pályán, mintha önbizalomhiánnyal küszködne. Visszatért a Fradiba – de nem ugyanaz a Tököli, aki a botrány előtt lőtte a gólokat. Hogy mikor talál magára, és hogy ezt a Fradiban teszi-e avagy eladják őt, ahogy a háttérből hallani, azt most még nem tudni. Mint ahogy az is érdekes lehet, hogy a télen milyen változások várhatók a legutóbbi bajnoknál, lesz-e szövetségi kapitány Egervári Sándorból, és akkor jön-e Lőrincz Emil meg a kihelyezett bodajki légió.

A 2. félidő futballt hozott, annak persze a magyaros változatát, de a jobbik fajtából! A két csapat egyértelműen a győzelemre tört, és ez ekkor már érdekes, helyzetekben bővelkedő folytatást hozott. Előbb az MTK veszélyeztetett többet, aztán fokozatosan átvette a játék irányítását a Ferencváros. Igaz, ehhez kellett Garami József cseréje is. Sasut küldte pályára a zöldek mestere, és a román csatár ezúttal sokat és veszélyesen mozgott. Jöttek előre a vendégek, és egyre hangosabb lett az addig jobbára visszafogottan szurkoló Fradi-tábor. Hát még amikor Dragóner látványos fejesgóllal egyenlített! Az MTK ezekben a percekben ijedten futballozott. Ekkor egyértelműen kiegyeztek volna az ikszszel a hazai drukkerek, ám kedvenceik a hajrában újra megrázták magukat. Volt egy olyan perc, amikor minden megfordult, és csak Szűcs két bravúrján múlott, hogy nem megint a kékeknél volt az előny. Drámai perc volt az, előbb Illés fejesét, majd Zavadszky erős lövését hárította az FTC kapusa. Végül maradt az igazságos döntetlen.

Háborús készültség, de minek?

Budapest. Érdemes lenne megkérdezni az illetékesektől, miért van szükség már-már háborús készültségre az MTK–Fradi meccs előtt. Miért kell az örökrangadóra induló kisgyerekek, fiúk, unokák kezét szorongató szurkolóknak marcona lovasrendőrökkel szembetalálkozniuk a Hungária körút sarkán, amikor lassan már néző sem lesz a lelátókon. Fő a biztonság, de azért ezt is át kellene értékelni... (NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?