Idén öt trófeát nyert

Párizs. Egy nem hivatalos francia internetes hírforrás értesülését később az ankétot szervező France Football szaklap is megerősítette, hogy Michael Owen, az FC Liverpool csatára nyerte az Aranylabda-szavazást. A 22. születésnapját a múlt héten ünneplő támadó idén öt trófeát (UEFA Kupa, Európai Szuper Kupa, F.A.

Párizs. Egy nem hivatalos francia internetes hírforrás értesülését később az ankétot szervező France Football szaklap is megerősítette, hogy Michael Owen, az FC Liverpool csatára nyerte az Aranylabda-szavazást. A 22. születésnapját a múlt héten ünneplő támadó idén öt trófeát (UEFA Kupa, Európai Szuper Kupa, F.A. Kupa, Liga Kupa, Charity Shield – Angol Szuper Kupa) nyert csapatával. Owen a válogatottban is remekelt, az idei vb-selejtezőkön hatszor volt eredményes. Legemlékezetesebb mérkőzése a németek elleni szeptember 1-jei találkozó volt, amikor az 5:1-es diadalhoz 3 góllal járult hozzá.

Owen 176 szavazatot kapott, 2. Raul Gonzales (Real Madrid) 140, 3. Oliver Kahn (Bayern München) 114 ponttal.

Legutóbb 1979-ben nyerte angol játékos az Aranylabdát: a legendás Kevin Keegan. A France Football 1956 óta hirdet győztest, s 1995-ig csak európai labdarúgó kerülhetett a listára. Azóta már más földrész kiválóságaira is szavazhat a kiválasztott mintegy félszáz újságíró, de csak azokra, akik az öreg kontinensen játszanak. Magyar győztese is volt a rendkívül népszerű Aranylabda-voksolásnak: 1967-ben Albert Flórián diadalmaskodott.

A France Football Aranylabda-szavazásának végeredménye: 1. Michael Owen (angol, FC Liverpool) 176 pont, 2. Raúl Gonzalez (spanyol, Real Madrid) 140. 3. Oliver Kahn (német, Bayern München) 114, 4. David Beckham (angol, Manchester United) 102, 5. Francesco Totti (olasz, AS Roma) 57, 6. Luis Figo (portugál, Real Madrid) 56, 7. Rivaldo (brazil, Barcelona) 20, 8. Andrij Sevcsenko (ukrán, AC Milan) 18, 9. Thierry Henry (francia, Arsenal) és Zinedine Zidane (francia, Real Madrid) 14-14, 11. Bixente Lizarazu (francia, Bayern München) 10, 12. David Trezeguet (francia, Juventus) 7 13. Stefan Effenberg (német, Bayern München) 6, 14. Henrik Larsson (svéd, Celtic Glasgow) és Alessandro Nesta (olasz, Lazio) 4-4.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?