Idén is Molnár Bendegúz győzött Bátorkeszin

Molnár Bendegúz

Visszahozta és újra hazavitte a vándorserleget Molnár Bendegúz, a győri Arrabona Sakkiskola tehetsége, miután idén is megnyerte Bátorkeszin az Europress-kupa – Kráľ Klaudia-emlékversenyt.

Az alapiskolásoknak kiírt rapid sakktornán 23 diák ült asztalhoz. „A győztes fiú játékával kimagaslott a mezőnyből, hiszen mind a hét parti után neki gratuláltak. Két játszmában ugyan megszorították, de azokat az akadályokat is sikerrel vette. Látszott, hogy ő legjobb – értékelt lapunknak Pallag György főbíró és klubelnök, aki a Komáromi járás sakkutánpótlásának nevelésével is behatóan foglalkozik. – Az indulók fele klubunkból került ki. Kettő híján valamennyi sakkozónk bemutatkozott. Nagyon ügyes lányaink vannak, ami két kategóriaelsőséget is eredményezett: Csákvári Noémi az alsó tagozatosok, Cséplő Zsófia a felső tagozatosok között gyűjtötte a legtöbb pontot. Tóth Péter abszolút második helye is értékes, igaz, jó sorsolása volt, helytállt, de az utána végzett két fiú is hasonló szinten van sakktudásban. Hagyományos versenyünk, mellyel fiatalon elhunyt volt versenyzőnkre, Kráľ Klaudiára is emlékezünk, jól sikerült. Jó úton járunk, mert a koronavírus alatt tornánk kétszer is elmaradt, s mindent újra kellett építenünk. Idén sem vallottunk szégyent. S bár a vártnál kevesebben jöttek össze, nem vagyok elkeseredve, mert az idő nekünk dolgozik…”

Kráľ Klaudia-emlékverseny

Tornatények

Abszolút sorrend: 1. Molnár Bendegúz (Arrabona Sakkiskola Győr) 7, 2. Tóth Péter (Europress Bátorkeszi) 5,5, 3. Reményi Kristóf (Zrínyi Ilona AI Dorog) 5.

Alsó tagozatos fiúk: 1. Reményi Kristóf; alsó tagozatos lányok: 1. Csákvári Noémi (Europress Bátorkeszi) 3,5.

Felső tagozatos fiúk: 1. Molnár Bendegúz, 2. Tóth Péter, 3. Raj Krisztián (MTA Zselíz) 5.

Felső tagozatos lányok: 1. Cséplő Zsófia 4,5, 2. Mogyorósi Beatrix 3.

A legfiatalabb induló: Czibor Zalán.

A legjobb hazai, nem díjazott versenyző: 7. Kis Arnold (mind Europress Bátorkeszi) 4.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?