Ibrakadabra csodagólja

<p>A nemzetközi sportsajtó a svéd Zlatan Ibrahimovicot ünnepli, aki 27 méterről ollózott az angolok kapujába a szerda esti barátságos focimecscsen. S hogy ki rúgta az északiak első három gólját a 4:2-re végződő stockholmi találkozón? Egy bizonyos bosnyák származású csatár...</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„Szép gól volt, mi? – kezdte értékelését a Paris SG-ben légióskodó Ibrahimovic. – Nagyon örülök neki, még akkor is, ha ez csak felkészülési meccs volt. Voltak már szép góljaim, nem tudom, hogy ez most felülmúlja-e mindet. Kellett hozzá tudás és szerencse is, s az még inkább feldob, hogy Anglia ellen értem el, méghozzá ilyen remek közönség előtt.”

Erik Hamrén szövetségi kapitány is méltatta a játékosát. „Az edzéseken többször is látunk tőle hasonlót, és azt gondoljuk, ezt meccsen lehetetlen megcsinálni, de neki még ott is sikerül. Mintha videojátékot néznénk, amelyben mindenféle hihetetlen trükköt végre lehet hajtani a játékosokkal” – mondta Hamrén Ibráról, akit a héten választottak sorozatban hetedszer az év játékosának Svédországban.

A 100. válogatottságát a meccsen ünneplő Steven Gerrard, az angolok csapatkapitánya is szuperlatívuszokban beszélt a 90. percben esett gólról. „Ezt a mozdulatot ekkora távolságból, ilyen magas labdával ennyire pontosan végrehajtani csak különleges labdarúgók képesek, és ő közéjük tartozik. Nem sok hasonló teljesítményt láttam életemben, és azok közé tartozom, akik kifejezetten kedvelik Zlatant.”

Azt viszont Gerrard sem tudta elintézni, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vegye fel a szenzációs szerdai találatot az idei Puskás-díj jelöltjei közé. A FIFA közleménye szerint erre azért nincs lehetőség, mert a szavazás néhány órával a meccs előtt már megkezdődött. Mivel a díjra csak az adott naptári évben szerzett legszebb találatokat lehet nevezni, Ibrahimovic gólja elméletileg „feledésbe merülhet”, ugyanakkor a FIFA jelezte, átgondolják, hogy a gól szerepelhessen a jövő évi szavazáson. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?