Hyballa arra számít, a DAC-nál lesz többet a labda

dac vida

A harmadik helyen álló zsolnai együttest fogadja szombat délután (16.45) a DAC labdarúgó Fortuna Liga 6. fordulójában. Peter Hyballa vezetőedző a klub honlapján invitálta a szurkolókat a rangadóra: „Mindenki biztatására szükségünk van!”

A tabellán jelenleg második DAC az elmúlt idényben négy meccsen háromszor nyert és egyszer döntetlenezett a zsolnaiak ellen – a dunaszerdahelyi volt az egyetlen csapat a mezőnyből, amelyet egyszer sem győztek le a zsolnaiak. A sárga-kékek hagyományosan látványos és általában gólgazdag meccseket játszanak mostani ellenfelük ellen.

A DAC ebben a szezonban még nem kapott ki, a zsolnaiak azonban már kétszer botlottak, a rózsahegyiektől és a trencséniektől is kikaptak, az újonc szeredieket pedig csak üggyel-bajjal győzték le. Némileg javítottak a képen azzal, hogy a hétközi pótolt meccsen nyertek Nagymihályban, de ott sem játszottak egyértelmű fölényben.

„Nem figyelünk a zsolnaiak gyengélkedésére, ugyanúgy készülünk ellenük, mint ha a tabella élén állnának” – jelentette ki Tomáš Huk, a DAC csapatkapitánya a trencséniek elleni idegenbeli 3:3 után.

Vida Kristopher a klub honlapjának úgy fogalmazott, szeret a zsolnaiak ellen játszani. „Talán kényelmesebb egy ilyen csapat ellen pályára lépni, mint egy olyan ellen, amely beáll védekezni a kapuja elé. Mindenképpen a három pont megszerzése a célunk. Arra kell összpontosítanunk, hogy még jobban összerakjuk a védekezésünket a csatároktól kezdve, a középpályásokon át egészen a védőkig, mert elég sok gólt kapunk” – mondta a magyar szélső.

Peter Hyballa vezetőedző úgy véli, hogy a hazaiak fogják többet birtokolni a labdát. „Arra számítunk, hogy a zsolnaiak ellentámadásokra rendezkednek majd be. 4-4-2-es felállásban futballoznak, két védelmi vonalat húzva a kapujuk elé, ám a kontráik nagyon veszélyesek. Ezért is gyakoroltuk a helyezkedést, a labdás szituációkat és egy kis tiki-takát is. Ha mélységből játszhatunk, akkor ezt fogjuk tenni. Azt gondolom, sokat lesz nálunk a labda, és meg kell találnunk a megoldásokat a védelmükkel szemben” – nyilatkozta Hyballa a DAC honlapjának. A karizmatikus tréner hozzátette, telt háznak örülne, mert az ország legjobb szurkolótábora rengeteg pluszerőt ad csapatának.

Jaroslav Kentoš, a zsolnaiak trénere visszafogottan beszélt csapata esélyeiről. „Nagymihályban két ellentétes félidőt játszottunk, de az eredmény végül is jó lett. Ismerjük a DAC erősségeit és gyengéit, felelősségteljesen felkészülünk a meccsre. Alázattal, de nem félve utazunk a meccsre” – idézte Kentošt a zsolnaiak honlapja.

A DAC-nál csak egy játékos hiányzik, az új szerzemény Denis Baumgartner 6 hétig nem játszhat, mert gondok vannak a bal bokájával.

A meccset Filip Glova vezeti, és az Orange Sport közvetíti. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?