Huntelaar, a gólvadász

<p>Három-három spanyol és holland gárda van a legjobb 16 között a labdarúgó Európa Ligában, ahonnan eltűntek a közép-kelet-európai csapatok és a tavalyi címvédő Porto is.</p>

A forduló hőse a holland KlaasJan Huntelaar volt, a Schalke csatára mesterhármast szerzett a Viktoria Plzeň ellen, a német csapat ezzel 3:1-re nyerte a forduló egyetlen hosszabbítással záruló párharcát. Huntelaar így már 33 gólt lőtt tétmérkőzéseken az idei szezonban, az európai porondon pedig összesen 13 találatnál jár, amivel máris rekorder lett a gelsenkircheni csapatnál, noha csak 2010 augusztusa óta szerepel az egyesületnél! A holland csatár a dán Ebbe Sandot előzte meg a klubranglistán, aki 1999 és 2006 között tízszer volt eredményes királykék mezben. Huntelaar holland összevetésben is jól áll, 32 nemzetközi kupagóljánál csak négy honfitársa (Van Nistelrooy, Kluivert, Rensenbrink, Cruijff) büszkélkedhet többel. A 28 éves játékos jól ismeri a Schalke következő ellenfelét, a holland Twentét. „Nagyon jó futballt játszanak“ - mondta az enschedei klubról Huntelaar. Visszatérve még a csehek elleni párharcra: a Plzeňből a 60. percben kiállították Bakošt, de a csehek Rajtoral 88. percben szerzett góljával kiharcolták a hosszabbítást. Akkorra viszont már elfáradtak, ráadásul Procházka sérülése miatt egy ideig csak kilenc emberrel játszottak.
A két manchesteri gigász közül a City szerdán verte 4:0-ra a Portót, így 6:1-es összesítéssel búcsúztatta a sorozat címvédőjét. Nagy csata nem volt, Agüero révén a Manchester City már a 19. másodpercben vezetett. Nagyobb izgalmak vártak a Manchester Unitedre, noha az idegenbeli 2:0-s győzelem után talán még az amszterdami szurkolók sem vártak fordulatot a visszavágón. Izgalmak azonban lettek, miután Alderweireld a 87. percben megszerezte az Ajax második gólját, a következő találat pedig már a United kiesését jelentette volna. Azonban maradt az 1:2, a manchesteriek a nemzetközi porondon továbbra sem nyújtanak meggyőző játékot, ebben az idényben odahaza csak az Otelul Galatit tudták legyőzni (2:0). S még egy statisztikai érdekesség: a Manchester United először szenvedett vereséget hazai pályán olyan nemzetközi találkozón, amelyet nem a BEK/BL égisze alatt rendeztek. Az eddigi mérleg imponáló volt: 18-12-0.
Némi meglepetést okoz a keleteurópai csapatok ismételt eltűnése a porondról, a legjobb tizenhat közé csupán egy gárda jutott be ebből a régióból. Ez pedig a Metaliszt Harkiv, amely a legnagyobb különbségű továbbjutást produkálta, miután az idegenbeli 4:0 után hazai pályán 4:1-re verte a Salzburgot. A térséget képviselő Viktoria Plzeň mellett kihullott a versenyből a Lokomotív Moszkva,a Rubin Kazany, a varsói Legia, a krakkói Wisla és a bukaresti Steaua is, azaz a tizenhat párharc csaknem felében keleti alakulat járt pórul. Ami a továbbjutókat illeti, a legjobban a spanyolok és a hollandok állnak, mindkét nemzetet három-három csapat (Atlético Madrid, Bilbao, Valencia, ill. AZ, PSV, Twente) képviseli a nyolcaddöntőben. Magyar körkép: Juhász Roland csapata (Anderlecht) kettős vereséggel búcsúzott az Alkmaarral szemben, Megyeri Balázs együttese (Olimpiakosz) pedig kettős győzelemmel búcsúztatta a Rubin Kazanyt. Igaz, az első meccsen kiállított Megyeri helyett Pireuszban az angol Carroll állt a görög csapat kapujában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?