Hullámvasúton a Slovan hokisai

<p>Egy hete még a Nyugati főcsoport utolsó helyén szerénykedett a pozsonyi Slovan jégkorongcsapata a KHL-ben, a Jokerit Helsinki elleni hétfő esti bravúros győzelem (6:2) után viszont újra lőtávolban a playoff az égszínkékek számára.</p>

OROSKY TAMÁS

A Slovan jelenleg öt ponttal van lemaradva a rájátszást jelentő nyolcadik helytől, de nincs az a kristálygömb, amelyből ki lehetne olvasni, mi lesz ebből február végén, az alapszakasz befejeztével.

Egyszer fenn...

A pozsonyiak ugyanis hároméves KHL-es történetük legjobb szezonkezdését nyújtották, az első húsz meccsen 29 pontot szereztek – kettővel többet, mint a rendkívül sikeres bemutatkozó idényük elején. Csakhogy a következő tizenegy találkozón csak kétszer örülhettek győzelemnek, miközben olyan gyengécske csapatoktól is kikaptak, mint a Habarovszk vagy a zágrábi Medvescak.

Egy enyhe föllángolás után újabb vereségek és az utolsó helyre való visszacsúszás következett egy hete, hogy aztán az utóbbi három hazai meccset (ahol addig alig-alig termett babér számukra) megnyerjék a jóval erősebb Asztana (3:2), Ufa (3:2) és Jokerit Helsinki (6:2) ellen.

Jegyet tessék!

A követhetetlen formaingadozással „összhangban” a Slovnaft Aréna nézőszáma is hullámzik, ami merőben szokatlan a korábbi két évben szinte mindig telt házas meccsekhez képest, amikor az utolsó szabad helyekért komoly licitálás folyt a jegyirodákban.

A 2014/15-ös idény eddigi 20 fővárosi találkozója közül mindössze ötször tehették ki a „Megtelt” táblát, sőt az Asztana elleni derbi negatív csúcsot döntött a maga 7240 nézőjével. Más kérdés, hogy a legtöbb KHL-es csapat minden további nélkül elfogadna ekkora átlagnézőszámot...

Kevés a gól

Maradva a többi együtteshez való viszonyításnál: a Slovan mostani eredményeivel simán bejutna a playoffba, ha a Keleti főcsoportban szerepelne. Ellenben nyugaton jóval szorosabb a helyzet, a 6. és a 12. helyezett csapatot összesen kilenc pont választja el egymástól.

Más statisztikai adatok azonban nem a Slovan sikerét jósolják: 91 góljánál csak hat csapat ütött kevesebbet, és a legjobb pontszerzője, Ladislav Nagy nincs ott a top 30-as listán (ahol egyébként az egy vlagyivosztoki Niclas Bergforsot leszámítva 11 olyan klub hokisai szerepelnek, amelyek playoffot érő helyen állnak).

Bizonytalanság

Ráadásul a Slovannál megrendült a pénzügyi háttér, a fizetések elmaradása olyan méretet öltött, hogy a kiszivárgott hírek szerint a játékosok fejében már a sztrájk is megfordult. Emellett a KHL új vezetése kimondottan a hazai klubokat kívánja előtérbe helyezni, a Medvescaknak (és más nem túl erős nem orosz kluboknak) például elég nyíltan megüzenték, hogy jövőre nem biztos a helyük a bajnokságban.

Hogy aztán mi lesz a dolog vége, nem tudni, a játékosok mindenesetre karácsonykor is sokat tehetnek a happy endért: december 22-én, 24-én és 26-án a Togliatti, a Nyizsnyekamszk és a Szentpétervár vár a Slovanra hazai pályán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?