Hrbatý és Suchá elbúcsúzott

Melbourne. A korábbi meglepetések után szombaton és vasárnap nem történt váratlan esemény az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, de a szurkolók így sem panaszkodhattak unalomra. A női és a férfi egyesben már alakulgat a negyeddöntő mezőnye.

Hingis lesöpörte a pályáról CoetzerTASR/EPA-felvétel Három szlovák teniszező volt a legjobb tizenhat között, de a negyeddöntőbe jutásért Dominik Hrbatý és Martina Suchá is kikapott, Janetta Husárová ma hajnalban játszott a belga Clijsters ellen.

Hrbatý a világranglista 26. helyén álló Novák ellen mérkőzött a legjobb nyolc közé jutásért. Az első szettet a hajrában vesztette el, amikor ellenfele elnyerte adogatását. Novák kitűnően szervált, tulajdonképpen ennek köszönhette győzelmét. Amikor Hrbatý nagy küzdelem után megnyerte a harmadik játszmát, úgy tűnt, fordulat áll be a mérkőzésen. Nem így történt, mert a 4. játszmában állandóan a cseh teniszező irányította a meccset és 2 óra 15 perc után győztesen hagyta el a pályát. Hrbatýnak tehát nem sikerült megismételnie tavalyi sikerét, akkor a negyeddöntőig jutott. Dominik Hrbatý: „Kár, hogy nem jutottam tovább, Novák azonban kitűnően játszott. Ilyen jól még nem láttam őt teniszezni. Főleg szervái voltak erőteljesek. Az első két szettben egyértelműen fölém kerekedett, simábban is kikaphattam volna.”

Martina Suchá nyolcadik győztes mérkőzése után kapott ki. A 25 esztendős olasz Zanetti ellen tavaly ugyan nyert a pozsonyi tornán, most azonban nem bírt vele. Az érsekújvári születésű Suchá az első szettet 21 perc alatt vesztette el, ellenfele kétszer elnyerte az adogatását. Veresége ellenére jó benyomást keltett a 21 éves szlovák teniszezőnő, Melbourne-ben érte el legnagyobb Grand Slam-sikerét. A mérkőzés után így nyilatkozott: „Csalódott vagyok, minden remény megvolt arra, hogy továbbjussak. Olasz ellenfelem azonban a tavalyi összecsapásunk óta nagyot javult, gyorsabb volt, és állandó támadó felfogásban játszott.”

Janetta Husárová a 3. fordulóban 66 perc alatt lesöpörte a pályáról a japán Szugijamát, s ezzel legnagyobb sikerét érte el a Grand Slam-tornákon. Husárová, aki Melbourne-ban még játszmát sem vesztett, ma hajnalban a szuverénül teniszező belga Clijsters ellen mérkőzött, a negyedik helyen kiemelt ellenfele ellen eddig még sohasem játszott.

A nagy érdeklődéssel várt Sampras–Escud találkozó óriási csatát hozott, az amerikai 3 óra 50 perc alatt győzött. Az egykori világelső a 4. játszma rövidítésében már 6:4-re vezetett, de ekkor még fordított a 30. helyen kiemelt európai játékos.

EREDMÉNYEK – SZOMBAT, férfi egyes, 3. forduló: Ferreira–Ljubicics 4:6, 4:6, 7:6, 6:3, 7:5, Rios–Alberto Martin 6:4, 6:3, 7:6, Federer–Schüttler 7:6, 7:6, 6:4, Lapentti–Gaudio 4:6, 5:7, 6:4, 6:2, 6:4, Szafin–Juzsnyij 6:4, 6:4, 6:4, Haas–Todd Martin 6:7, 6:3, 3:6, 6:4, 6:1, Alberto Costa–Pavel 7:6, 6:4, 6:4, Sampras–Escude 7:6, 5:7, 6:4, 6:7, 6:3. Női egyes, 3. forduló: Husárová–Szugijama 6:2, 6:3, Henin–Pratt 6:4, 6:0, Gyementyijeva–Serna 6:1, 6:2, Mauresmo–Tanasugarn 7:6, 6:1, Capriati–Danilidou 6:2, 3:6, 6:1, Clijsters–Watson 6:1, 6:2, Grande–Tyuljaganova 6:3, 5:7, 6:4, Weingärtner–Shaughnessy 6:2, 3:6, 6:3. Vegyespáros, 1. forduló: Ullyett, Hantuchová– Adams, Arendt 6:4, 6:2, Damm, Nagyová–Palmer, Sanchez-Vicario 6:4, 6:3, Vizner, Husárová–Vanhoudt, Vincio 6:3, 6:4.

Vasárnap a nyolcaddöntőkkel folytatódtak a küzdelmek. A férfiak mezőnyében búcsúzott a hatodik kiemelt Tim Henman. A nők versenye különösebb meglepetés nélkül folytatódott. A legkevesebb időt Szeles Mónika töltötte a pályán, mivel riválisa, a spanyol Garrigues az első játszma során megsérült, és feladta a meccset. A Hantuchová–Sanchez-Vicario női páros játék nélkül bejutott a negyeddöntőbe. A szlovák–spanyol kettősnek eredetileg a negyedik helyen kiemelt belga–japán páros ellen kellett volna játszania, de a belga Clijsters vállfájdalmakra hivatkozva lemondta a mérkőzést.

EREDMÉNYEK – VASÁRNAP, férfi egyes, nyolcaddöntő: Novák–Hrbatý 6:4, 6:2, 5:7, 6:2, Björkman– Henman 6:2, 7:6, 6:4, Koubek– Gonzalez 7:5, 6:1, 6:7, 6:2, Johansson–Voinea 6:7, 6:2, 6:0, 6:4. Női egyes, nyolcaddöntő: V. Williams–Maleeva 6:0, 6:3, Hingis–Coetzer 6:1, 6:0, Szeles–Garrigues 4:2-nél a spanyol lány sérülés miatt feladta, Serra-Zanetti–Suchá 6:1, 7:5. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?