Howard gólt lőtt, de nem ünnepelt

<p>Kilencven méterről lőtt gólt a Bolton elleni bajnokin Tim Howard, a Premier League-ben szereplő Everton futballcsapatának kapusa, pályafutásának 250. angol élvonalbeli meccsén.</p>

Az amerikai hálóőr a negyedik kapus a Premier League történetében, aki gólt szerzett (Peter Schmeichel, Brad Friedel és Paul Robinson után), találatát mégsem ünnepelte – együtt érzett a szenvedő alannyal, a magyar Bogdán Ádámmal.

„Nem kellemes szituáció. Nekem is volt hasonlóban részem még nagyon régen, ezért nem ünnepeltem. Örültem neki, hogy megszereztük a vezetést, és bíztam benne, hogy begyűjtjük a három pontot, de ez szörnyű érzés egy kapusnak. Az eső, a hó, a tűző napsütés sem tud minket úgy megtréfálni, mint a szél” – mondta Howard, aki hat éve, még a ManU tartalékcsapatának kapusaként kapott gólt kirúgásból. Az Everton végül a különös gól ellenére is 2:1-re kikapott a Boltontól.

Egyebek között azért, mert Bogdán remekül védett, Owen Coyle, a Bolton szakvezetője sem hányta a szemére a peches gólt: „Ez volt az egyik legszerencsétlenebb gól, amit valaha láttam, nem szeretném, ha az egyébként fantasztikusan helytálló Bogdán Ádámot erről ítélnék meg – mondta Coyle a meccs után. – Jól helyezkedett, de az országban tomboló szélvihar itt is megmutatkozott, nagyon jól lehetett látni, hogy miután felpattant a labda, a levegőben felgyorsult, és a kapuba repült.” Bogdán a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott: élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. (bt, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?