Horror-hajrá Nyíregyházán

A házigazda Győr az utolsó pillantokban szerzett góllal győzte le a 0:2-ről felálló Zalaegerszeget a labdarúgó Soproni Liga 21. fordulójában, s őrzi tavaszi veretlenségét.

Ősszel Zalaegerszegen 0:0-ás döntetlent játszott egymással a ZTE és az ETONemzeti Sport-felvéteVendégként a paksiak ebben a szezonban csak egyszer győztek. Nos, 90 perc alatt Nyíregyházát sem sikerült bevenniük, utána viszont igen. Történt ugyanis, hogy magyar pályán módfelett mozgalmasnak számító, ám gól nélkül véget érő első félidőt követően Révész Attila pályára küldte Szilágyi Norbertet, aki negyedóra játék után meg is szerezte a vezetést csapatának. A Nyíregyháza amúgy a 70. perctől kezdve tíz emberrel játszott, miután a gólszerző Szilágyi megsérült és nem folytathatta a játékot, Révész menedzser ugyanis eddigre már elhasználta mindhárom cserelehetőségét. Ahogy telt az idő, úgy lettek egyre nyugodtabbak a hazaiak, a vendégek ugyanis egyre kevesebb alkalommal vezettek épkézláb támadást, és a labdát is kevesebbet birtokolták. Amikor aztán már elkönyvelte mindenki a nyíregyházi győzelmet, színre lépett az addig is néhány furcsa ítéletet hozó Sápi Csaba játékvezető, és 5 percet hosszabbított. A ráadás harmadik percében a szintén csereként beküldött Weitner Ádám találatával egyenlített, míg az utolsó percben az imént egalizáló Weitner büntetőt harcolt ki. A tizenegyest Tököli váltotta gólra, Sápi pedig közellenséggé vált a nyíregyházi szurkolók körében.

Öregurasan kezdett az MTK a gyengécske Siófok ellen, ám így is megszerezte a vezetést. Szünet után sorra dolgozta ki a helyzeteket a listavezető, és könnyedén növelte előnyét. Még azt is „megengedhette“ magának, hogy a 89. percben büntetőt hibázzon.

Győrött változatos játékot hozott az első félidő, kezdetben a vendégek előtt adódtak nagyobb helyzetek, de kihagyták azokat. Az ETO öt perc alatt kétgólos előnyre tett szert, és 45 perc után megérdemelten vezetett. Fordulás után jelentősen változott a játék képe, óriási mezőnyfölénybe került a ZTE, és két Waltner-fejesgóllal egyenlíteni is tudott. Ellentétes félidők után a Győr a ráadás 3. percben szerezte meg a győztes gólt.

Folytatta gyenge tavaszi szereplését a Honvéd. A kispestiek a mérkőzés jelentős részében többet birtokolták a labdát, de az utolsó pár percet leszámítva komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben a DVTK együttese taktikus játékkal, egy gyönyörű kontratámadás végén a japán idegenlégiós, Homma Kazuo góljával mindhárom pontot besöpörte. A kispestiek gyenge helyzetkihasználásuk miatt szépen lassan lemondhatnak a bajnoki címről. (ns, o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?