Holm eljön Pozsonyba

Pozsony. A szlovákiai sportéletben már általánosnak mondható pénzhiánnyal küszködnek a Szlovákia Díja Slovak Gold atlétikai viadal (június 10., 16.00) szervezői is. A verseny 45. felvonása hosszú idő után nem lesz a GP-sorozat része, csupán EAA kategóriájú, s ennek megfelelő a sztárvendégek száma is.

Pozsony. A szlovákiai sportéletben már általánosnak mondható pénzhiánnyal küszködnek a Szlovákia Díja Slovak Gold atlétikai viadal (június 10., 16.00) szervezői is. A verseny 45. felvonása hosszú idő után nem lesz a GP-sorozat része, csupán EAA kategóriájú, s ennek megfelelő a sztárvendégek száma is. A világ élvonalából egyedül Stefan Holm háromszoros magasugró világbajnok indulására számítanak. A huszonnyolc éves svéd sporttoló, aki mindhárom aranyérmét teremben szerezte, Pozsonyban kezdi meg szabadtéri szezonját, ezért már két nappal a viadal előtt megérkezik a szlovák fővárosba. Rajta kívül még Patric Jarret (jamaicai, 100 m), Leonard Byrd (amerikai, 400 m), a nők között pedig Vida Anim (ghánai, 200 m) és a magyar Szabó Nikolett (gerelyhajítás) tartoznak az ismertebbek indulók közé.

„Sajnos a költségvetésünkből többre nem futja, bízunk benne, jövőre már nagyobb támogatói segítséggel tudunk versenyezni a környező országok viadalaival” – mondta Martin Šebesta, a viadal egyik szervezője. Mivel az olimpiai szintekért még folynak a versengések, várhatóan több hazai atléta is él a kínálkozó lehetőséggel. „A legtöbb számot úgy válogattuk ki, hogy a hazaiak esélyesként indulhassanak az athéni szint teljesítéséért.” A szlovákiai magyarok közül Nyesó Szilvia (Slávia UK, magasugrás) és Magyar Imre (AK Nové Zámky, 1500 m) rajtja várható. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?