Hoffer Ferenccel, az ezüstérmes komáromi sakkcsapat klubtulajdonosával

Hajszálon múlott, hogy nem sikerült megismételniük tavalyi bajnoki elsőségüket az Extraligában. Ugyanannyi pontot szereztek, mint az aranyérmes galgóciak, de a komáromi játékosok táblánként együttvéve két és fél ponttal kevesebbet gyűjtöttek, mint az új bajnok.

Hajszálon múlott, hogy nem sikerült megismételniük tavalyi bajnoki elsőségüket az Extraligában. Ugyanannyi pontot szereztek, mint az aranyérmes galgóciak, de a komáromi játékosok táblánként együttvéve két és fél ponttal kevesebbet gyűjtöttek, mint az új bajnok. Ráadásul két fordulóval a vége előtt még két ponttal vezettek is a táblázaton...

A befektetett sok pénz miatt elvártam volna, hogy aranyérmes legyen a csapat. Az utolsó előtti fordulóban azonban mumusunk, a kassai Hydina érkezett hozzánk. Felszabadultan játszhatott, a mieink meg ezen a napon jutottak teljesítményük mélypontjára. Ilyen rosszul még nem láttam őket sakkozni, az első öt táblán sorra kikaptak, s ebből született a lesújtó, 1:7-es vereség. Az esélyesség terhe visszájára fordította a történéseket. Egy másnapi 8:0-ás siker is bajnoki címet eredményezhetett volna, mert az első két kritérium szerint kialakuló holtverseny után a következő szempont, az egymás elleni mérkőzés mérlege nekünk kedvezett. Sokáig 8:0 mutatkozott, de egy örökös sakk után szertefoszlottak bajnoki álmaink.

Nyolcvannyolc megszerezhető pontból két és fél hiányzott a Hoffer elsőségéhez, ami igazán kicsi különbség...

Tavaly, mikor újoncok voltunk, nemigen törődtek velünk az ellenfelek, az idén már ránk készült mindenki. Egész évben küszködtünk, hiányzott az igazi nagy eredmény, szoros győzelmeket arattunk, s ez a végelszámolásnál is meglátszott.

Csalódott?

Nem lehetek az, mert a második hely is szép eredmény a 12 tagú legmagasabb osztályú csapatbajnokságban. Szándékomban áll fokozatosan erősíteni az együttest. Minél több komáromira számítok a jövőben, kevesebb idegent hívok játszani. B együttesünk vezet a III. ligában, s a magasabb osztályba kerülést már nem szalaszthatjuk el. A másik helyi klub, a KSC a II. ligában áll feljutásra, így ősztől Komáromnak lehet képviselete a három legfelsőbb szintű bajnokságban. És nyomulnak fel a fiatalok is. Elsősorban az ő fejlődésük szempontjából lenne kívánatos, hogy szorosabb együttműködés alakuljon ki a két komáromi klub között. Bízom benne, hogy ez be is következik. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?