Hét arany a Poirée házaspárnak

Oberhof. Stílusosan zárult a sílövők világtalálkozója: a nők utolsó számát, a 12,5 km-es tömegrajtos versenyt a norvég Liv Grete Poirée nyerte, a férfiak 15 km-es tömegrajtos számában a francia Raphael Poirée bizonyult a legjobbnak, így a házaspár összesen 7 aranyérmet szerzett, a feleség négyet, a férj hármat.

Oberhof. Stílusosan zárult a sílövők világtalálkozója: a nők utolsó számát, a 12,5 km-es tömegrajtos versenyt a norvég Liv Grete Poirée nyerte, a férfiak 15 km-es tömegrajtos számában a francia Raphael Poirée bizonyult a legjobbnak, így a házaspár összesen 7 aranyérmet szerzett, a feleség négyet, a férj hármat. Ráadásul az utóbbi még nyert egy ezüstöt és egy bronzot is. Tehát minden számban a dobogóra került.

Liv Grete Poirée szombati teljesítményének értékét tovább növeli, hogy két lőhibát is vétett, de fantasztikus futásának köszönhetően riválisai meg sem tudták szorítani. Igaz, ehhez az is hozzájárult, hogy az ezüstérmes német Katrin Apel, valamint a harmadik francia Sandrine Bailly szintén többször pontatlanul célzott. Nem kis gondot okozott a versenyzőknek a hirtelen jött felmelegedés, veszélyes volt a pálya. Már a kezdet kezdetén bukott az ukrán Petrova, később feladta a küzdelmet a tavalyi ezüstérmes orosz Icsmuratova, s a bukást követően a harmadik helyről a vert mezőnyben találta helyét a német Disl. Érdekességnek számít, hogy a címvédő orosz Ahatovának meg kellett elégednie a 12. hellyel.

A 29 esztendős norvég hölgy a szülést követően tért vissza, s amint eredményei bizonyítják, bombaformában versenyzett. Megnyerte mind a négy egyéni számot, s nagymértékben hozzájárult a váltó győzelméhez is. A francia színekben versenyző férje a férfiak mezőnyének legeredményesebbje lett három bajnoki címmel, egy-egy ezüst- és bronzéremmel.

Szlovákia versenyzői már szombaton visszatértek a világbajnokság színhelyéről, egy részük elutazott a fehéroroszországi Minszkben rendezendő Európa-bajnokságra. Eredetileg úgy volt, hogy Pavol Hurajt és Soňa Mihoková is velük tart, de mivel már megvolt a repülőjegyük az Egyesült Államokban sorra kerülő Világ Kupa-viadalra, ők a tengerentúlra teszik át székhelyüket.

EREDMÉNYEK, női 12,5 km-es tömegrajtos verseny: 1. Liv Grete Poirée (norvég) 39:46,1 perc (2 büntetőkör), 2. Katrin Apel (német) 1:23,9 p hátrány (2), 3. Sandrine Bailly (francia) 2:05,7 p hátrány (3).

Férfi 15 km-es tömegrajtos verseny: 1. Raphael Poirée (francia) 40:31,7 (2 büntetőkör), 2. Lars Berger (norvég) 32,4 mp hátrány (5), 3. Szergej Konovalov (orosz) 36,2 mp hátrány (2).

A világbajnokság legeredményesebb országának Norvégia bizonyult 4 arany-, 2 ezüst-, 3 bronzéremmel, 2. Franciaország 3-1-2, 3. Oroszország 1-3-2, 4. Lengyelország 0-1-0, 5-6. Ukrajna 0-0-1 és Fehéroroszország 0-0-1. (s, m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?