Henman nehezen nyert

Wimbledon. Szombaton a női és a férfi egyes harmadik fordulójának mérkőzéseire került sor az angol nemzetközi teniszbajnokságon, a tét a nyolcaddöntőbe jutás volt. A hazai Henman, a torna egyik esélyese három és félórás csatában nyert a dél-afrikai Ferreira ellen. Tegnap szünnap volt Wimbledonban.

Venus Williams az első játszmában sokat kínlódott ellenfelével, de a folytatásban már könnyedén győzött. Reuters-felvételFérfi egyesben folytatódott a kiemeltek rossz sorozata: legutóbb a 10. helyen rangsorolt francia Nicolas Escudé esett ki, mivel simán kikapott az orosz Mihail Juzsnyijtól. A legjobb tizenhatból így csak a brit Tim Henman (4.) és az első helyen rangsorolt ausztrál Lleyton Hewitt maradt a versenyben. A hölgyek mezőnyében beigazolódott a papírforma, a legutóbbi két alkalommal győztes amerikai Venus Williams nehezebben, a tavalyi döntős belga Justine Henin könnyen vette a harmadik akadályt. Az egykori világelső amerikai Szeles Mónika rosszul kezdett a japán Szugijama ellen, elveszítette az első játszmát, s később sem volt igazán meggyőző, de ennek ellenére továbbjutott, mivel a sorsdöntő harmadik szettben 6:4-re győzött.

Már a második fordulóban befejezte szereplését a Daniela Hantuchová, Jennifer Capriati szlovák, amerikai páros, miután két játszmában vereséget szenvedett a Conchita Martinez, Mary Pierce spanyol, francia duótól.

EREDMÉNYEK – férfi egyes, 3. forduló: Schalken (holland, 18.)–Morrison (amerikai) 6:4, 7:6, 6:0; Vacek (cseh)–Voinea (román) 6:1, 4:6, 6:3, 6:4; Juzsnyij (orosz)–Escude (francia, 16.) 6:2, 1:6, 6:3, 6:3; Henman (brit, 4.)–Ferreira (dél-afrikai) 7:6, 3:6, 7:6, 6:1; Kratochvil (svájci)–Štěpánek (cseh) 6:2, 6:3, 6:3, Hewitt (ausztrál, 1.)–Knowle (osztrák) 6:2, 6:1, 6:3; Lopez (svájci)–Schüttler (német, 17.) 3:6, 7:6, 6:4, 6:4; Sá–Sarletta (brazilok) 2:6, 6:4, 6:3, 1:6, 6:1.

Női egyes, 3. forduló: Henin (belga, 6.)–Casanova (svájci) 6:4, 6:4; Gyementyijeva (orosz, 12.)–Majoli (horvát, 23.) 7:5, 6:2; Raymond (amerikai, 16.)–Martinez (spanyol) 2:6, 6:3, 6:2; Lihovceva (orosz)– Baltacha (brit) 6:4, 7:6; Szeles (amerikai, 4.)–Szugijama (japán, 27.) 4:6, 6:1, 6:4; V. Williams (amerikai, 1.)–Drake (kanadai) 5:7, 6:2, 6:1; Tanasugarn (thaiföldi, 20.)–Tua (amerikai) 6:2, 3:6, 6:0; Maleeva (bolgár, 19.)–Farina-Elia (olasz, 10.) 7:6, 6:4.

Női páros, 2. forduló: Martinez, Pierce (spanyol, francia)–Hantuchová, Capriati (szlovák, amerikai, 16.) 6:4, 6:4.

A nyolcaddöntő párosítása – férfi egyes: Hewitt–Juzsnyij, Schalken– Vacek, Henman–Kratochvil, Lopez–Sá, Malisse–Rusedski, Philippousis–Krajicek, Nalbandijan–Arthurs, Lapentti–Clement.

Női egyes: V. Williams–Raymond, Maleeva–Lihovceva, Szeles–Tanasugarn, Gyementyijeva–Henin, Granville–Mauresmo, Daniilidu– Capriati, Dokics–Hantuchová, Rubin–S. Williams. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?