HC DAC: Négy év alatt a csúcson

HC DAC: Négy év alatt a csúcson

Délután fél háromkor a Petőfi Színpadon Elek Zoltán, az Új Szó sportrovatának munkatársa Dr. Horváth Zoltánnal, a DAC női kézilabdaklub elnökével beszélgetett.

A HC DAC májusban megnyerte a szlovák bajnoki címet. Arra a kérdésre, hogy mennyire tudja magát érzelmileg visszafogni az efféle döntők alatt, Horváth Zoltán azt felelte „bár mindent, ami első alkalom az életben, azt az ember kivételesen akarja megélni – próbálom magam türtőztetni, de ezt talán még nehezebb megtenni vezetőként, mint szurkolóként”.

„Ezt idén nagyon meg szerettünk volna nyerni, legfőképpen azért, mert a nagymihályi csapat már kétszer is nyert ezelőtt – ezt harmadszorra nem engedhettük meg” – válaszolt nevetve a klubelnök.

„Volt egy időszak az életemben, amikor saját hivatásomon kívülre kerültem, és önkormányzati feladataim is voltak Dunaszerdahelyen, aminek köszönhetően jobban átláttam a város különböző sportlehetőségeit” – meséli a klub megszületésének előzményeit Horváth Zoltán. Hozzátette: az köztudott volt, hogy Dunaszerdahelyen kemény munka folyt az utánpótlás-nevelés terén.

„Két ilyen klub is volt, a csapatok éppen egymás ellen játszottak, tragikus élmény volt ezt nézni, teljesen ledöbbentett, ugyanis azt láttam, hogy a szerdahelyiek egymást és egymás gyerekét szidják, a gyerekek pedig egymást püfölik a pályán. Ezért próbáltam csinálni egy klubot, ami egyesíti a közösséget” – folytatja a klubelnök.

A csapat 2016-ban alakult, 2019-ben pedig már a MOL-ligában játszott. A klubelnök elmondta: mindig „hároméves tervekben” gondolkodnak: „Az első évben meg akartuk szerezni a »szimpatikus újonc« szerepét, a következőben az első hat közé szerettünk volna bekerülni, a harmadikban pedig a dobogóra szerettünk volna kerülni. Amikor a koronavírus-járvány során felfüggesztették a bajnokságot, éppen a tizedik helyen voltunk. A következő évben már csak egy ugrás volt a dobogó”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?