Hazard: talán itt az ideje, hogy búcsút mondjak

Eden Hazard

Eden Hazard két góllal vette ki részét a Chelsea 4-1-es sikeréből a labdarúgó Európa-liga bakui döntőjében, majd a belga játékos lényegében elköszönt a klubtól szerdán, az Arsenal elleni találkozót követően.

A 28 éves Hazard a mérkőzés után azt mondta: az volt az álma, hogy a Premier League-ben játsszon, ami hét évig megadatott neki.

"Talán itt az ideje, hogy búcsút mondjak, és új kihívást találjak" - utalt valószínűsíthető nyári távozására Hazard, aki 16 találatával a Chelsea házi gólkirálya lett a bajnoki idényben, 15 gólpasszával pedig az egész Premier League élén végzett.

Az angol és a spanyol sajtóban tavaly nyáron napi szinten volt téma, hogy Hazard a Real Madridhoz igazol, a váltás azonban akkor még elmaradt.

A szerdai mérkőzés első találatát az az Olivier Giroud szerezte, aki másfél évvel ezelőtt az Arsenalból szerződött a Chelsea-hez. A 32 éves francia támadó kiemelte: ez a két klub változtatta meg az életét, és adtak esélyt neki, hogy Premier League-játékos legyen.

"Nem akartam az Arsenal ellen szerzett gólomat ünnepelni, de büszke vagyok, hogy trófeát nyertem a Chelsea-vel" - hangsúlyozta.

Petr Cech az ellenkező utat járta be: a cseh kapus 2004-ben került a Chelsea-hez, ahonnan 2015 nyarán az Arsenalhoz igazolt. A 37 éves játékos korábban bejelentette, a szezon végén visszavonul, Cech számára így a vesztes El-döntő volt profi karrierje utolsó fellépése.

Cech előtt legutóbb ilyen sok gólt El-döntőben az ausztrál Mark Schwarzer kapott, aki a Middlesbrough kapusa volt, amikor a 2006-os fináléban az angol csapat 4-0-ra kikapott a Sevillától.

A cseh kapus elárulta: a finálét illetően tiszta a lelkiismerete, hiszen minden tőle telhetőt megtett, egyben sajnálatát fejezte ki, hogy egész idényben keményen dolgoztak ugyan, végül semmit nem sikerült elérniük.

A bajnokságban ötödik helyen zárt az Arsenal, így a következő idényben nem indulhat a Bajnokok Ligája csoportkörében, ahová az El-döntő megnyerésével kerülhetett volna.

"Szerettem volna a magasba emelni a trófeát, majd leülni és elgondolkodni" - mondta Cech, aki hangsúlyozta: június 30-ig az Arsenal játékosa, addig nem akar dönteni arról, hogy azt követően mivel foglalkozzon.

A nemzetközi sajtóban korábban napvilágot látott, hogy Cech a Chelsea sportigazgatója lesz a jövőben - az erre vonatkozó korábbi kérdéseket a cseh kapus sem tagadta -, ami a bakui összecsapást illetően összeférhetetlenséget is jelenthetett volna, de Unai Emery edző mégis neki szavazott bizalmat az Arsenal kezdőcsapatában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?