Hazard mattolta a Spartát

<p>Falcao találatával hiába nyert Kazanyban a címvédő Atlético Madrid, nem tudta ledolgozni a kétgólos hátrányát, így nem jutott a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjébe. Alaposan megszenvedett a Chelsea a Sparta ellen, a kékek Hazard 92. percben szerzett góljával egyenlítettek, és mentek tovább. A Viktoria Plzeň kettős győzelemmel verte ki a Napolit.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ki gondolta volna, hogy a nagy nevekből álló nápolyiak 180 perc alatt egy gólt sem lőnek a Viktóriának, amely az idegenbeli 3:0 után odahaza 2:0-ra nyert (a visszavágóról Hamšík betegség miatt hiányzott). „Remekül védekeztünk, nem hagytuk kibontakozni az olaszokat. Több formás támadást vezettünk, és helyzeteink közül kettőt ki is használtunk. Továbbra is bizonyítani akarjuk, hogy a cseh foci nem olyan rossz, mint amilyennek az újságírók lefestik” – mondta Pavel Vrba, a Plzeň vezetőedzője.

Sokan féltették a Spartát, nehogy zakót kapjon a Chelsea otthonában. Benitez edző viszont biztos volt a sikerben, ezért Lampardot és Ivanovicsot nem is nevezte a találkozóra, David Luizt, Cole-t, valamint Hazardot pedig csak a cserepadra jelölte. De a prágaiak nem ijedtek meg a Stamford Bridge-en, és meglepetésre egy váratlan akció végén Lafata góljával vezetést szereztek. Igaz, előtte Torres kétszer is betalálhatott volna, ám a formán kívüli támadó – idén csak egy gólt lőtt (a III. ligás Brentfordnak) – a továbbiakban még legalább három ziccert elpuskázott. A szünet után beszorította ellenfelét a Chelsea, ám Vaclík kapus bravúrok sorozatát mutatta be. Amikor már ő is verve volt, akkor a kapufa segített neki. Dicséret illeti a cseh együttest, hogy nem állt be a kapuja elé, hanem gyors kontrákat is vezetett. Már-már mindenki elkönyvelte a hosszabbítást, amikor a csereként beállt Hazard pazar szóló után 16 méterről kilőtte a felső sarkot. Fantasztikusak voltak a Sparta-szurkolók, háromezren túlharsogták a 38 ezer hazai drukkert.

„A londoni meccs előtt szinte senki sem bízott bennünk, de megmutattuk, hogy felvesszük a versenyt a BL címvédőjével is. Nagy kár a bekapott gólért, Hazard bombájába csak beleérni tudtam” – nyilatkozta csalódottan Tomáš Vaclík, a Sparta kapusa.

Petr Čechnek nem sikerült gól nélkül megúsznia a 100. kupamérkőzését, de a Chelsea hálóőre nem szomorkodott emiatt: „Hát nem így képzeltem el a meccset. A Spartát mindenki előre leírta, hiába figyelmeztettem a társaimat, hogy ha sikerül gólt lőniük a prágaiaknak, akkor nagyon veszélyesek lesznek. Szerencsére, a hajrában Hazard betalált.”

Kieséssel fizetett Jamie Carragher szarvashibájáért a Liverpool. A 35 éves hátvéd erőtlen hazaadására Hulk csapott le, s lőtt a hálóba. Így már a meccs elején háromgólosra nőtt a szentpétervári Zenit előnye. Utána hiába küzdöttek a vörösök, Suárez duplája és Allen találata kevés volt az üdvösséghez.

Alaposan ráfázott a Lyon arra, hogy a Tottenham elleni meccs utolsó negyedórájában csak az 1:0-s előnyének a megtartására törekedett. Úgy tűnt, hogy az angol csapat beletörődött a kiesésbe, alig tudott a kapu elé kerülni. Aztán a 90. percben a belga Dembélé megvillant, és 20 méteres bombája védhetetlenül vágódott a kapuba. Így aztán odalett az Olympique továbbjutása.

Kétgólos előnye birtokában magabiztosan várta az Ajax a bukaresti visszavágót. A Steaua játékosai viszont nem adták fel, és két szép góllal egalizálták a hátrányt. Miután a hosszabbításban sem változott az eredmény, büntetőpárbaj döntött. Ebben a román együttes 4:2-re bizonyult jobbnak, így a nyolcaddöntőben a Chelsea-vel találkozik. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?