Hátrányból fordítva győzött a DAC (+KÉPEK)

DAC.Podbrezová

A Fortuna Liga 15. fordulójában a DAC hazai pályán hátrányból fordítva győzte le a zólyombrézói csapatot.

A megszokottól eltérően a mérkőzés előtt egy órával elég kevesen voltak a MOL Aréna körüli utcákban, parkolóhelyet is könnyen lehetett még találni, csupán a stadion mellett felállított játékoknál volt érezhető a meccshangulat. Ez utóbbi szórakoztató elemek annak voltak köszönhetőek, hogy a Ligás Klubok Uniója a hónap mérkőzésének nyilvánította a találkozót. Ezek után nem volt meglepő, hogy a lelátók sem teltek meg és a korábban rendkívül hangos névsorolvasási show is halkra sikerült.

Gól nélkül

A dunaszerdahelyiek kezdőcsapatából hiányzott a sérült Gavrics, helyén Leginus kezdett, a védelem közepére pedig Brunetti került Riszvanisz mellé, valamint nem volt ott a keretben az eltiltott Kalmár sem. A kupameccset sérülés miatt kihagyó Szánthó Regőre azonban számíthatott Adrián Guľa vezetőedző. Vélhetően őt figyelhette a nézőtéren helyet foglaló Marco Rossi is, más magyar ugyanis Balogh Norbert büntetése után nem volt vasárnap a sárga-kékeknél.

A játékvezető, Ivan Kružliak 200. bajnoki mérkőzését vezette, ezért megajándékozták őt a kezdő sípszó előtt, nem meglepő módon a szurkolók füttyszóval üdvözölték – nem úgy, mint a DAC két korábbi játékosát, Gőgh Árpádot és Takács Andrást, akiket születésnapjuk alkalmából köszöntött a csallóközi klub vezetősége.

A szurkolók az 1956-os forradalomról is megemlékeztek a kezdő sípszót követően, a kifeszített molinókat egy kisebb „görögtűzerdő” kísérte. A csapatok aktívan kezdtek, egy-egy lehetőség után Petráš védett először, egy szöglet utáni lövést hárított a DAC kapusa. A 13. percben Krstovic startolt rá egy előrevágott labdára a jobb oldalon, kicselezte védőjét, majd lőtt, de Ludha védett. Szinte rögtön ez után egy pillanatra örültek a vendégek, de Moses gólját nem adta meg a játékvezető, mivel a csatár előtte ellökte a labdát megfogni igyekvő Petrášt. Nem sokkal később Szánthó indult meg szépen a jobb oldalon, befelé cselezett, majd ballal lőtt, de éppen a kapus kezébe. Aktívabbá váltak a hazaiak, Szánthó passza után Krstovic lövését blokkolták a védők, Veselovský ismétlése pedig fölé szállt. Húsz perc után változott a játék képe, Ďatko lövésénél bravúrra is szükség volt Petráš részéről, de végül les miatt visszafújták az akciót. Krstovic éles szögből leadott közeli lövését az egyik, Bartoš szabadrúgását a másik oldalon védte a kapus. Nem a védelmek csúcsteljesítményéről szólt a fordulatos játékot hozó találkozó első 35 perce.

Bár a helyzetek megvoltak, a szurkolók nem voltak elégedettek a látottakkal, és öt perccel a félidő vége lőtt ébresztőt fújtak, majd füttyszó is felharsant. Némi kritika azonban megilleti a dunaszerdahelyi kemény magot is, amely alaposan összezsugorodott az utóbbi időben és jelen állapotában hiába igyekszik a maroknyi tábor, ők sem tudják feltüzelni csapatukat. A gyermekek lelkesedése azonban nem lankad, a rosszabb teljesítmény ellenére sokan kérték el most is a játékosok mezét egy-egy kiírással, valamint a félidei autogramosztásnál is szép számban sorakoztak Kalmárék előtt.

Galéria

Jó cserék

A második félidő Pavúk kapáslövésével indult, de kifelé kanyarodott a labda, így nem jelentett veszélyt. Hét perccel később egy jobb oldali beadásnál Moses megelőzte Riszvaniszt és megszerezte a vezetést az újoncnak, 0:1.

Két perccel később jöhetett volna az újabb zólyombrézói találat, de Petráš a lövésnél és az ismétlő beadásnál is résen volt. Adrián Guľa kettőt cserélt, Fazlagicsot Nebyla, Leginust Ramadan váltotta. Egy gyors dunaszerdahelyi támadás végén Pinto remek beadására Nebyla érkezett teljesen üresen, de a kapusba lőtte a ziccert. A szöglet sem volt veszélytelen, de nem jött össze az egyenlítés. Veselovský előtt is ott volt a lehetőség, de nagy helyzetben nem talált kaput. A DAC diktálta a tempót, a vendégek nem tudták sokáig megtartani a labdát. Nehezen akart megtörni a jég, Krstovic fölé lőtt, Ramadan kísérletét blokkolták, de az ezt követő szögletnél utóbbi beadását előbbi játékos a hálóba fejelte, 1:1. A szurkolók részéről ekkor újra felhangzott a „Mindent bele!”.

A 77. percben Blackman érkezett a héten sérüléssel bajlódó Szánthó helyére. A magyar szélső már alig állt a lábán, annyira kifutotta magát. A zólyombrézóiak nem tudtak közel kerülni a kapuhoz, Breznaník 18-20 méterről kínálta meg egy lövéssel Petrášt, de a kapus védett, a szöglet után viszont Kuzma csak centiméterekkel fejelt mellé. A 86. percben Ramadan passza után Krstovic harcolt meg védőjével a tizenhatoson belül, majd kapura fordult és kilőtte a hosszú alsó sarkot, 2:1.

A hajrában az eredmény tartására helyezték a hangsúlyt a hazaiak, így Veselovskýt Kružliak váltotta, aki védekező középpályásként irányította szemmel láthatóan fáradt társait. A végén még összeszólalkozott egymással Breznaník és Guľa is egy bedobásnál, de gólt már nem láthattunk. A DAC 2:1-es győzelemmel zárt és immár három ponttal meglógott a tabella 3. helyén a Podbrezová csapatától.

A harcosság döntött

A hazai csapat a homonnai kupabúcsú után küzdeni tudásból jelesre vizsgázott, a bekapott gól után a görcsösség is bizonyítási vággyá alakult a játékosokban, így sikerült fordítaniuk. A góllövőlistát immár 10 góllal vezető Nikola Krstovic is arról beszélt a mérkőzés után, hogy úgy érezte, folyamatosan lendülnek bele és az egyenlítés után meglesz a győztes találat is. A montenegrói csatár nevét a lefújás után a szurkolók skandálni kezdték, ő pedig újszülött kislányával együtt ünnepelt a pályán.

„Ez egy értékes győzelem, főleg mentális szempontból a homonnai kiesés után. Az első félidőben főleg az átmeneteknél, az előrejátéknál még lehetett érezni az önbizalomhiányt. Ekkor jobb volt az ellenfél, szünetben változtattunk, és bár hátrányba kerültünk, ez beindított minket és sikerült fordítani. Sokat hozzátettek a cserék és Krstovic ismét dönteni tudott” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Adrián Guľa, a DAC edzője, aki kiemelte, hogy akik a pályán voltak, egy csapatként küzdöttek.

„Nagyon kemény meccs volt. Bíztam a csapatban, örülök, hogy sikerült fordítanunk. Én nem edzettem csak egy napot és ez látszott is, nagyon elfáradtam. Ezt látta az edző és jókor cserélt, utána rúgtunk is egy gólt” – értékelt Szánthó Regő. A szélső elmondta, kicsit izgult, mikor megtudta, hogy Marco Rossi is ott van a lelátón. A 21 éves futballistánál rákérdeztünk, milyen érzés, amikor igyekezete ellenére egy rossz lövés után füttyszóval jutalmazzák a lelátóról. „Megmutattuk, hogy nem vagyunk annyira lent, mint gondolják. Megteszünk mindent a csapatért. Természetesen a szurkolás többet segít, ilyenkor nem szabad foglalkoznunk a nézőkkel. Mindenki ért a focihoz és máshogy látja a dolgokat. Lehet, egy lövés pár embernek nem tetszik, de ha beakad a felsőbe, akkor már tapsolnak.”

Érdekes

DAC–Podbrezová 2:1 (0:0)

Gólszerzők: Krstovic (69., 86.), Moses (52.)

Játékvezető: Kružliak, 4377 néző

Sárga lap: Leginus, Krstovic, Nebyla, Dimun ill. Godál, Paraj

DAC: Petráš–Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouna–Fazlagic (57. Nebyla), Dimun, Veselovský (88. Kružliak)–Szánthó (77. Blackman), Krstovic, Leginus (57. Ramadan)

PODBREZOVÁ: Ludha–Bartoš, Godál, Grešák–Kováčik, Bakaľa, Paraj, Ďatko (78. Vasiľ)–Pavúk (78. Grendel), Moses (82. Breznanik), Kuzma

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?