Hatalmas érdeklődés

Bécs. Az október 7-ről szombatra halasztott Izrael-Ausztria labdarúgó vb-selejtező (20.30 – élőben közvetíti az ORF 1) előtt az osztrák lapok már helyszíni beszámolókat közölnek Tel Avívból, sűrűn célozgatva arra – eleve mentegetve válogatottjelöltjeik sorozatos lemondásait –, hogy Izraelben nincsen béke.

Bécs. Az október 7-ről szombatra halasztott Izrael-Ausztria labdarúgó vb-selejtező (20.30 – élőben közvetíti az ORF 1) előtt az osztrák lapok már helyszíni beszámolókat közölnek Tel Avívból, sűrűn célozgatva arra – eleve mentegetve válogatottjelöltjeik sorozatos lemondásait –, hogy Izraelben nincsen béke. Az osztrák nemzeti ünnep miatt pénteken csupán két újság jelent meg, ezek friss jelentései elsősorban arról szólnak, hogy az izraeli szövetség az utolsó pillanatban 50 ezer röplapot nyomatott ki, amely felszólítja a szurkolókat, hogy békésen, barátságosan fogadják az osztrákokat.

„A hazai pálya előnyét ki kell használni. Ám kérünk benneteket, hogy tartsátok tiszteletben az ellenfelet, részesítsétek sportszerű, fair fogadtatásban, s ne fütyüljétek ki himnuszukat” – kéri a házigazdák futballvezérkara a Ramat Gan-stadionba várhatóan kilátogató 42 ezer érdeklődőtől. A Kurier ugyanakkor bennfentes helyi körökből származó információja révén máris tudni véli, hogy a közönség aligha tesz majd eleget a szövetség kérésének.

A beszámolók kitérnek arra is, hogy hatalmas az érdeklődés a meccs iránt: jelezte részvételét Izrael államfője és a kormány öt tagja, élőben közvetítik az összecsapást Brazíliában, Japánban, Törökországban és Dániában, de szerepel a vb-selejtező a SkySport és az Eurosport műsorán is. Számos közszolgálati és magáncsatorna saját forgatócsoportot küldött, s legalább 100 újságírót akkreditáltak csütörtökig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?