Háromgólos előny a szlovénok ellen

<p>Veszprém. A magyar férfi kézilabda-válogatott három góllal, 25:22-re nyert a szlovén csapat ellen a világbajnoki selejtező első mérkőzésén. A Veszprémben rendezett találkozó utolsó tizenegy percében csak egyszer volt eredményes Mocsai Lajos együttese.</p>

MTI-JELENTÉS

A két csapat négy éve hasonló helyzetben találkozott, akkor drámai körülmények között lépett tovább minimális különbséggel a magyar csapat, és végül egészen a londoni olimpia negyedik helyéig jutott. Akkor a visszavágó volt Veszprémben, most viszont másodszor a szlovénok játszanak majd hazai környezetben.

A párharc győztese vehet részt a 2015-ös katari vb-n, ahonnan olimpiai kvóta, illetve olimpiai selejtezős helyezések szerezhetők. Az a csapat, amely lemarad a jövő évi vb-ről, sokkal nehezebb körülmények között kerülhet ki a 2016-os riói ötkarikás játékokra.

Nem véletlen tehát, hogy Mocsai Lajos szövetségi kapitány ezt a két mérkőzést az év legfontosabb kézilabdás eseményének nevezte.

A magyarok jól kezdtek, elhúztak 3:0-ra, de aztán a szlovének felzárkóztak 4:3-ra. Újabb háromgólos magyar előny (8:5) után időt kértek a szlovének, akik végül 10:10-re ki is egyenlítettek, majd fordítottak is (12:13). A szünetben 16:15-re vezettek a hazaiak, a második játékrészben pedig még jobban elhúztak, főleg Császár beállításának köszönhetően. A 44. percben már négy góllal vezettek a magyarok (23:19), Mikler is remekelt. A szlovénok majdnem tíz percen át képtelenek voltak gólt lőni, az utolsó tizenegy percet azonban ők hozták jobban, a magyarok ebben a szakaszban csak egy gólt dobtak. A vége 25:22 lett, a jövő vasárnapi, velenjei visszavágó nagyon keménynek ígérkezik.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón mindkét szövetségi kapitány, Mocsai Lajos és Boris Denic is kiemelte, hogy nem volt elégedett a játékkal, ez szerintük részben annak tudható be, hogy a szezon végén nagyon nehéz magas színvonalon teljesíteni. Ráadásul mindkét oldalon vannak sérültek is. Magyar részéről Gulyás, Zubai, Harsányi és Ilyés szenvedett sérülést, míg Nagy Lászlóra külön pihenő vár, mert az elmúlt időszakban rengeteget játszott a klubjában.

„A mai meccs után 50-50 százalék az esély a továbbjutásra. Kiélezett összecsapásra számítok Velenjében. A támadójátékunkban és a visszarendeződésben javulnunk kell, ezeket kiemelten fogjuk kezelni” – fogalmazott Mocsai.

Mikler Roland, a magyar válogatott kapusa azt mondta, azt kapták, amit vártak. „Jó szlovén csapat lépett pályára Veszprémben, amely soha nem adja fel a küzdelmet. Nézőpont kérdése, hogy mennyit ér a háromgólos előny. Ha ezt a védekezést tudjuk nyújtani, és 25 gólnál kevesebbet kapunk Szlovéniában, akkor van esélyünk” – vélekedett Mikler.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?